Politi overvejer kraftigt at tillade burkaer som uniform

Foto: Polfoto arkiv

Det omdiskuterede klæde kan være med til at skabe en mere mangfoldig politistyrke, mener britisk politi.

Det lokale politi i den engelske by Birmingham, West Midlands Police, overvejer kraftigt at tillade deres ansatte at gå med burka som en officiel uniform. Det skrive mediet Mirror.

Overvejelserne skyldes, at politiet gerne vil fremstå som en mangfoldig arbejdsplads, og at de dermed mangler et opbud af muslimske kvinder i styrken.

Målet er, at politiet i området gerne skulle bestå af cirka 30 procents etniske minoriteter blandt de ansatte. 

Dermed er burka-forslaget en mulighed for at åbne op for flere ansøgere, mener overordnede ansvarlige ved politiet David Thompson:

- Indtil videre har vi ikke fået nogle ansøgninger fra folk, der beder om at bære burka, men hvis en sådan ansøgning kom, vil vi være nødt til at forholde os til det, siger han ifølge mediet.

Politiet i området tillader allerede deres betjente at bære hijab, altså et hovedtørklæde, der ikke dækker ansigtet, og som i øvrigt er tilladt i flere politikredse i Storbritannien, samt turban, men burkaer, der dækker ansigtet har ikke været på tale før nu.

Hvad mener du: Er det en god ide at tillade forskellige former for uniformer, der imødekommer etniske minoriteters ønsker for at øge mangfoldigheden i politistyrken – eksempelvis også herhjemme?

Læs også

Først straffede ISIS kvinder for at nægte at bære burka: Nu bandlyser organisationen klædet

 

Dagens Gossip