Rollerne blev byttet om: Næsehorn fældede krybskytter

Jagten tog en uventet drejning for en flok krybskytter i Afrika. Foto: Polfoto

Da en gruppe krybskytter forsøgte at nedlægge et næsehorn i Namibia, gik det tonstunge dyr til angreb.

Der er visse dyr, der bliver jagtet til udryddelsens rand på grund af deres pels, horn eller karakteristiske krop. 

Hvad enten det er elefanter, tigre eller næsehorn, så bliver dyrene jagtet af krybskytter, der kan sælge dele af dyrene på det sorte marked til svimlende priser.

Men for en gruppe krybskytter i Namibia tog jagten en uventet drejning, da de vil forsøge at snige sig tæt på et næsehorn forleden for at nedlægge det store dyr, skriver Aftonbladet.

Politibetjenten Simson Shilongo kunne til lokale medier berette, at jægerne måtte smage deres egen medicin, da de forsøgte at snige sig ind på næsehornet i nationalparken Etosha. 

Jærgerne blev pludselig de jagede. Foto: AP/Polfoto (modelfoto)

For pludselig kom det store dyr ud af ingenting og angreb jægerne, inden de fik set sig om. En af krybskytterne kom til skade med sit ben i en sådan grad, at han ikke selv kunne forlade parken. 

Læs også

Familie fik behåret overraskelse i toilettet: Ubuden gæst sad fast i kummen

De andre krybskytter forsøgte at gemme den sårede kammerat ved et bjerg i parken, men han blev anholdt og indlagt på det nærmeste hospital dagen efter - under politiets bevogtning.

Den ene jæger blev hårdt såret ved angrebet. Foto: AP/Polfoto (modelfoto)

I 2014 begyndte myndighederne i Namibia at fjerne næsehornenes horn i håbet om, at dyrene så ikke ville blive dræbt af krybskytter. Men der er stadig bud efter de kostbare horn i andre lande, og næsehornet er et truet dyr. 

Læs også

Hvalpen Rocco døde i frygtelig ulykke i sit hjem: Knust ejer advarer mod skjult fare

I år viste en opgørelse, at Namibia siden 2014 har fjernet 451 horn fra næsehorn og potentielt reddet dem fra at blive dræbt.

Drømmejobbet er ledigt: Få fuldtidsløn for at kæle med katte hver dag

Dagens Gossip