Stop det nu: To sekunder med mobiltelefonen svarer til 44 meters uopmærksomhed

Folk dingler rundt på vejene. De kører over i den modsatte vejbane, de kører op i andre biler, de stopper ikke for rødt lys. De kører med andre ord råddent. 

I værste tilfælde ender de med at slå nogen ihjel og ofte skyldes det unødvendige distraktioner. Det skriver mediet VG.

Den manglende koncentration har allerede været direkte årsag til tre trafikdrab i Norge alene i 2015, og det får det norske færdselspoliti til at gå ud med en advarsel til alle trafikanter.

Politiet er er trætte og kede af at se folk tjekke mobiltelefoner, skrue på radioen eller på anden vis fjerne øjnenen fra vejen, når de burde koncentrere sig om at køre bil.

- Næsten alle har en forklaring på, at de har fjernet øjnene fra vejen i lidt for lang tid. Hvis du kører 80 kilometer i timen og er uopmærksom i to sekunder, har bilen bevæget sig 44 meter. På den tid kan den være havnet i den modsatte vejbane eller i grøften, siger Rune Karlsen, der er chef i det norske færdselspoliti til VG.

Han fortæller videre, at der desværre ikke er noget, der tyder på, at adfærden er ved at vende, og at antallet af trafikanter, der får bøder for eksempelvis at bruge mobiltelefonen, ikke er dalende. Tværtimod er der desværre store mørketal på området. Politiet kender jo kun til dem, de tager i en kontrol.

Læs også: Pas på strisserne: Hele denne uge holder de ekstra øje med dig
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip