Sverige i chok: Kvinde i kørestol gruppevoldtaget over flere timer

En kvindelig kørestolsbruger har anmeldt seks mænd for en timelang gruppevoldtægt.

- Hun er fuldstændig brudt sammen.

Sådan siger advokaten til en svensk kvinde, der søndag meldte en gruppevoldtægt til politiet. Voldtægten fandt ifølge kvinden sted i Visby på øen Gotland natten mellem lørdag og søndag. Det skriver Aftonbladet.  

Kvinden er sidenhen blevet undersøgt og kan dokumentere skader efter hændelsen, som lige nu omtales i flere både norske og svenske medier.

Hun fortæller selv, at hun delte taxa med en af mændene efter et restaurantbesøg, og at hun bad ham om lov til at låne et toilet.

- Hun fulgte med ham ind og frygtede på ingen måder, at der skulle ske noget ved det. Det er så her, at den pågældende mand benyttede lejligheden til at udnytte situationen. Misbruget startede på toilettet, siger kvindens repræsentant i retten, Staffan Frederiksson.

Ifølge kvindens anklager kom der løbende flere mænd til og overgrebene stod på i flere timer. Seks mænd er sidenhen blevet anholdt – den ene af dem er løsladt igen, men er stadig under mistanke. Alle mistænkte er omkring 20 år gamle.

Kvinden fik ifølge eget vidneudsagn under overfaldet taget kørestolen fra sig.

- Hun har været lammet af chok i den her situation, og hun har ikke været i stand til at gøre fysisk modstand på anden vis end at sige nej, uddyber advokat Staffan Frederiksson.

Han forklarer videre, at kvinden vil være traumatiseret resten af sit liv som følge af selve overgrebet, men ikke mindst den efterfølgende undersøgelse og retssag, der tvinger hende til at gennemleve hele forløbet igen.

Alle tilbageholdte mistænkte i sagen nægter sig skyldige. Onsdag middag afgør retten, om mændene skal forblive fængslede. 

Læs også

Kvinder bedøvede og røvede dates de havde mødt over nettet

 

Dagens Gossip