Tv-station får tusindvis af klager: Vært på nyt program har tørklæde på

Modelfoto. Foto: Shutterstock

En kvindelig tv-vært med tørklæde blev alt for meget for tusindvis af vrede tv-seere, der klager over tv-stationens beslutning.

Det er som en rød klud for ansigtet for rigtig mange tv-seere. 

I forbindelse med et forestående valgprogram, har den norske pendant til Danmarks Radio, NRK, tænkt sig at lave et særligt valgprogram kaldet ‘Faten tager valget’. 

Men værten på programmet, der skal sendes i forbindelse med valget i Norge d. 11 september hedder Faten Mahdi Al-Hussaini, og er en 22-årig muslimsk debattør, der bærer hijab, hvilket mange norske seere ikke vil finde sig i, skriver aftenposten.no. 

- Jeg bliver både meget vred og meget ked af det. I de sidste par dage har vi modtaget mere end 3000 klager, og vi modtager desuden e-mails, som du næsten ikke kan skrive på print, siger direktør for NRK, Thor Gjermund Eriksen til aftenposten.no.

Læs også

Natascha Linea dropper De Unge Mødre: ‘Min grænse er overtrådt’

Tv-kanalen har ikke tænkt sig at opgive programmet med den hijabbærende vært, og kanalens beslutning bakkes op af Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland. 

- Vi ved, at mange ikke vil stå frem og deltage i den offentlige debat, fordi de bliver mødt med hetz og chikanerende udtalelser. Det gør at de vigtige stemmer i debatten stilner, siger hun til avisen. 

NRK har derfor ikke tænkt sig at ændre på programmet, blot fordi at klagerne vælter ind. 

Læs også

Fjern rynker uden kirurgi: Nye kollagen-piller udjævner huden naturligt

– ‘Faten tager valget’ er ikke et religiøst program, men et valgprogram som skal opfordre unge til at deltage. At enkelte bliver det opfattet som et program, som skal sætte norsk kultur og værdier til side. Ingen har set programmet endnu, men mange er altid på vagt mod at nogen, som tilhører en anden religion, skal synes i den offentlige debat, lyder det fra Thor Gjermund Eriksen til dagbladet.no.

To unge mænd har netop sat sig med deres burgere på McDonald’s, da de hører en uvant lyd

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip