Tyrefægter i fatalt uheld: Snublede i arena og blev stanget ihjel

Foto: Polfoto

En 36-årig spansk tyrefægter mistede livet lørdag, da han ved et uheld mistede fodfæstet og blev stanget ihjel. Nu vil dyreorganisationer have stoppet den farlige 'sport'.

Det var blot et enkelt fejltrin. 

Den 36-årige spanske matador Ivan Fandino snublede i et fatalt øjeblik, da han skulle aflede en tyr under en tyrefægtning i det sydvestlige Frankrig, skriver tv2.dk.  

Den ellers erfarne tyrefægter snublede i sin kappe, hvorefter tyren angreb manden frontalt og slyngede ham op i luften. Dernæst angreb tyren igen Fandino og spiddede sit horn igennem mandens overkrop. 

Foto: Polfoto

Han blev straks bragt til det lokale hospital i Mont de Marsan, men blev erklæret død ved sin ankomst. 

Læs også

Krokodille bider kæberne sammen om mands hoved under show i Thailand

Ivan Fandino var matador i 12 år, men er den anden spanske tyrefægter, der mister livet på blot et år. I juli sidste år mistede 29-årige Victor Barrio også livet, da han blev stanget ihjel. 

Foto: Polfoto

Ligesom i Spanien er tyrefægtning lovligt i den sydelige del af Frankrig, og i Europa mister 1000 tyre hvert år livet under tyrefægtning. 

Dødsfaldet har derfor fået dyreorganisationen Humane Society International til at slå alarm og gøre endeligt op med tyrefægtningen. 

- Matadorens død er en tragedie. Men for de 1000 tyre, der brutalt bliver dræbt i fransk tyrefægtning hvert år, er hver kamp en tragedie, da de ikke har mulighed for at slippe for en langtrukken og smertefuld død, skriver dyrevelfærdsorganisationen i en pressemeddelelse. 

Anders spottede noget sort på motorvejen: Så sprang han ud foran bilerne og stoppede trafikken 

Dagens Gossip