Derfor skal du ikke have sex med dine venner

Nogen ting skal holdes adskilt, og sex og venskab er uden tvivl én af dem.

Hvis du vil bevare dine venskaber, så behold tøjet på.

Det må være konklusionen ovenpå en ny undersøgelse, der viser, at hver fjerde dansker, der har tændt op for erotikken med en ven eller veninde, har oplevet, at det har kostet dem venskabet. Det skriver Søndagsavisen.

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, svarer 40 procent af mændene, at de har haft sex med en ven/veninde, mens 31 procent af kvinderne har gjort det samme.

Til gengæld har 39 procent af kvinderne fortrudt, at de blandede venskab og sex – det samme gælder kun 17 procent af mændene.

At kvinder har et større ønske om at trykke den mentale fortrydelsesknap i bund, skyldes blandt andet, at kvinder af kemiske årsager blander sex og forelskelse sammen, fortæller sexolog Jakob Olrik.

- Når vi har god sex, udskiller vi oxytocin, der får os til at føle mere sympati og måske ligefrem forelskelse og fascination, og kvinder udskiller mere end mænd. Derfor har mænd lettere ved at være sammen med en eller anden ligegyldig, mens kvinder bagefter enten risikerer at lægge flere følelser i det eller blive bekymret for, at den anden gør det, forklarer han til Søndagsavisen.

Har du lyst til at være sammen med en ven eller veninde, skal du være loyal over for dine lyster. Det kan jo være, at der gemmer sig en fremtidig kæreste bag kysset, men at tranformere en ven til en bolleven er ifølge Jakob Olrik et absolut 'no go':

- Man skal ikke have 'casual' sex med en ven, ligesom man heller ikke skal have 'casual' sex med sin kollega. Der er masser af relationer, hvor den løsslupne lyst kan give utrolig mange problemer, og det er der ikke grund til, når der er så mange andre liderlige mennesker derude, siger han.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

Dagens Gossip