Flertal af danskerne: Vi vil ikke savne X Factor

Foto: Polfoto/Mogens Flindt

Syv ud af ti danskere vil overhovedet ikke savne X Factor, lyder det i en ny undersøgelse.

Danskerne kommer ikke umiddelbart til at savne talentprogrammet X Factor, efter DR har sendt den sidste sæson, som starter senere på året.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen. Her svarer syv ud af ti, at de overhovedet ikke kommer til at savne X Factor.

- Mange sukker efter noget fornyelse. En hel del har måske fulgt med i X Factor, fordi det er det, der er i tv fredag aften, og ikke fordi man nødvendigvis er begejstret for det, siger Henrik Søndergaard, medieforsker på Københavns Universitet og ekspert i public service, til Søndagsavisen.

Læs også

DR overrasker med vild beslutning: Dropper X Factor

Programmet har ellers været populært gennem hele sin 10-årige levetid og havde knap 1,6 millioner seere ved finalen i 2017. Men der er en forklaring på paradokset, mener Henrik Søndergaard:

- Der er opstået en kultur de senere år, hvor X Factor er en af de ting, man ikke rigtig vil stå ved, at man ser. Det har fået mange prygl i den offentlige debat, hvor det er udstillet som noget, der er fladpandet og ikke er lødigt nok. Der er nok en del flere – i sær børnefamilier – der vil savne X Factor, siger Henrik Søndergaard.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

YouGov har spurgt deltagerne i undersøgelsen, hvad de gerne vil se fredag aften i stedet for X Factor. 35 procent vil gerne se en premierefilm, mens 13 procent foretrækker et quizshow.

Efter operation: Robert Hansen deler skønt billede af sig selv med sin søster

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip