Jussi fyrer Nikolaj Lie Kaas: 'Ikke den rigtige rolle for ham'

Polfoto/Jens Dresling

Den folkekære skuespiller er fortid i rollen som Carl Mørck, da Jussi Adler-Olsen mener, at han er for overfladisk.

Jussi Adler-Olsens bøger om kriminalkommisær Carl Mørck er en gigantisk succes hos danskerne, der strømmer nysgerrigt ind i biografmørket for at se filmudgaverne om Afdeling Q.

Først på året havde 'Flaskepost fra P', er den seneste film i serien, premiere i biografernes mørke sale, og indtil videre har over 700.000 betalende biografgængere set filmen, der tegner sig til at blive årets mest sete.

Nu afslører forfatter Jussi Adler-Olsen, at den næste film i serien bliver den sidste, hvor skuespiller Nikolaj Lis Kaas indtager rollen som kriminalkommissær Carl Mørck.

- Han er en fantastisk skuespiller. Han er meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er. Det kan man også være, hvis man bare læser det overfladisk. Jeg havde regnet med, at man ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde, siger Jussi Adler-Olsen til Her & Nu.

- Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet, fortsætter krimiforfatteren.

Han har nu droppet samarbejdet med filmselskabet Zentropa.

I fremtiden skal Nordisk Film stå for at overføre bøgerne til det store lærred, hvor vi kommer til at kigge forgæves efter 43-årige Nikolaj Lie Kaas.

- Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham, forklarer Jussi Adler-Olsen.

Læs også

Mopper er blevet udskrevet: 'Jeg vil blive 98 år gammel’

Dermed befinder Nikolaj Lie Kaas en lignende situation som kollegaen Fares Fares, der indtil nu har rollen som assistent Assad.

Tilbage i juni forklarede Jussi Adler-Olsen til BT, at Fares Fares var fortid i filmene, da forfatteren var træt af den svenske skuespillers accent, der ifølge krimiforfatteren ikke passer til karakteren og de hemmeligheder, der bliver afsløret om ham senere i fortællingerne om Afdeling Q.

Dagens Gossip