Dansk studie advarer mod overdrevet mobilbrug: Du ødelægger dine muskler på niveau med en arbejdsskade

Mobiltelefonen kan skade dig på niveau med en arbejdsskade, mener bekymrede forskere.

Bruger du din mobiltelefon hyppigt, risikerer du at smadre dine musklers funktion i eksempelvis skulder, nakke og i tommelfingrene.

Smerter i de nævnte legemsdele hænger nemlig ofte sammen med de elektriske signaler, musklerne sender til hinanden for at virke optimalt, og de signaler er op mod halveret hos hyppige brugere af smartphones.

Det viser et nyt, dansk studie, der er udgivet i tidsskriftet “Clinical Neurophysiology”, ifølge Videnskab.dk.

En af forskerne og hovedforfatter bag studiet er professor i idræt og ergonomi på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet, Pascal Madeleine.

Hun forklarer overfor mediet:

- Vi kunne se, at forbindelsen mellem musklerne hos mobilbrugerne med smerter var helt op mod halveret. Stabiliteten i muskelforbindelsen er altså dårligere hos denne gruppe mennesker, siger hun.

Læs også

Dansk forskning: Det gør cola ved din tissemand

Med andre ord risikerer hyppige brugere af mobiltelefoner at få muskelforstyrrelser, der gør det svært at koordinere og bruge flere muskler på samme tid – ligesom en arbejdsskade kan den lille telefon altså få konsekvenser for hele dit bevægeapparat.

Studiet er lavet i samarbejde med Hong Kong Polytechnic University med hjælp fra ph.d.-studerende Yanfei Xie, dr. Grace P Szeto og dr. Afshin Samani og er foretaget blandt 40 mobilbrugere. 

Læs også

Forskning slår fast: Stress blokerer hukommelsen

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip