Eksperter advarer: Derfor skal du ALDRIG bruge kokosolie i maden

Skrevet af webmaster

21/06/2017
Kokosolie i mad
Foto: Shutterstock
Det skulle være så sundt. Kokosolie. Men faktisk er vidundermidlet ikke så sundt, som vi går rundt og tror, lyder de seneste råd.

Mest læste i dag

Kokosolie tager den dårlige ånde og fugter huden. Og så gør den hvide olie dine middagsretter ekstra sunde. Eller gør den?

De seneste år har kokosolien opnået en hype, så man kunne tvivle på, om der var noget, som olien ikke kunne klare. Men nu advarer amerikanske hjerteforskere mod helsemidlet.

Det skriver svenske Ekspressen.

Kokosolie har nemlig et højt indhold af mættet fedt, som er med til at øge niveauet af det farlige kolesterol i blodet. Forhøjet kolesteroltal kan give åreforkalkning – og dermed får det sunde alternativ til madlavningen den modsatte effekt, advarer eksperterne.

- Der er megen hype omkring det (kokosolie, red.), men det indeholder raffinerede kalorier, og det er ikke det primære, man skal proppe sig med, siger Martin Brunnberg, der er ernæringsekspert.

Kokosolie er dog ikke det værste, man kan vælge at putte i sin mad, fordi olien indeholder MCT-fedt,  og det er medvirkende til at styrke sundheden, fortæller kollegaen David Jonsson, som understreger, at det alligevel ikke er noget helsemiddel:

- Det indeholder også megen mættet fedt, som vi ikke har brug for. De fleste vil med stor sandsynlighed øge deres sundhed ved at vælge en god olivenolie.

Selvom man kunne tænke, at det bedste ville være at undgå fedt, så er det langt fra korrekt. Fedt er nemlig en vigtig del af vores kost, og de nordiske anbefalinger lyder, at højst en tredjedel af det, vi spiser, eller 10 procent af den energi, som vi indtager, bør komme fra mættet fedt. 

Selvom man kan finde sundere alternativer til sin madlavning end kokosolie, så har midlet alligevel en række positive effekter.