Forskere: En ny istid er lige om hjørnet

Solen er på sit laveste aktivitetsniveau i mere end hundrede år, hvilket skyldes et fravær af synlige solpletter på den varme stjernes overflade.

Sådan lyder meldingen fra den britiske forsker Paul Dorian, der til britiske Metro forklarer, at det er anden gang i denne måned, at solen lader til at være blottet for solpletter.

Det betyder, at der er mindre aktivitet oppe på vores nærmeste og livsgivende stjerne, der dermed skaber mindre energi.

Fraværet af solpletter er ensbetydende med mindre varme, og dét er ifølge den britiske forsker et tegn på, at vi er på vej mod et såkaldt solminimum, hvor solaktiviteten vil være lav i flere måneder i træk.

Det næste solminimum vurderes at indtræffe i 2019, og nogle eksperter mener, at det kan blive starten på en slags mini-istid.

Læs også: Han opdagede denne tunnel i 1994 - 22 år senere får hulens hemmelighed hele verden til at måbe

Der er dog ingen grund til at male fanden på de kolde vægge, da ovenstående melding nok lyder mere apokalyptisk end hvad der muligvis venter lige om hjørnet.

Nogle eksperter forudser noget lignende det, der skete tilbage i midten af 1600-tallet.

Perioden mellem 1645 og frem til 1915 blev kaldt for Maunder Minimum - en langvarig periode, hvor der blev observeret forholdsvis få solpletter og som fik floden Themsen til at fryse til is.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

Dagens Gossip