Forskere overrasker: Din måde at gå på afslører din personlighed

Foto: Shutterstock.

Ved at kigge på din gangart kan man se, om du er udadvendt, imødekommende, angst eller måske aggressiv.

Det er ikke kun dit kropssprog, der sladrer om din personlighed eller dit humør. Det gør din gang tilsyneladende også, hvis man skal tro ny amerikansk forskning.

Den måde du går på, kan give et utilsigtet indblik i vores personlighed, lyder der fra forskere fra Portsmouth Universitet, som står bag en undersøgelse, der for nylig blev bragt i magasinet Journal of Nonverbal Behaviour. 

Læs også

Ny forskning: Børn får deres intelligens fra moren

Forskerne har bl.a. studeret forskellige personer på et løbebånd for at identificere personlighedstræk som udadvendthed, imødekommenhed, angst og agression. Forsøgspersonerne, der også har udfyldt spørgeskemaer, blev optaget ved hjælp af motion capture-teknologi. 

Særligt tre gangarter optog forskerne:

1. Folk, der svajer let med hofterne og har øget bækkenbunds-bevægelser: Denne type personer er glade mennesker, der anser deres liv for at være en lang fest. De har typisk gode sociale færdigheder og er meget imødekommende. 

Læs også

Dansk forskning: Det gør cola ved din tissemand

 2. Folk, der virkelig bevæger deres hofter: Når en mild svajende gang bliver til en mere overdrejet svajende gang, så er der fare på færde. Det viser nemlig, at personen er aggressiv. Forskerne mener sågar, at denne særprægede gangart kan være med til at forudsige kriminelle handlinger.

3. Folk, der holder hofterne i ro: Denne type viste sig at være mere kreative og samvittighedsfulde.  

Hvilken gangart passer på dig?

Dagens Gossip