Du har drukket champagne forkert hele livet

Det virker måske som det simpleste i verden at skylle et glas bobler ned, men så begår du sikkert de fem klassiske champagne-brølere.

Hvem har ikke prøvet at stå stangvissen nytårsaften og hive en iskold champagne ud af køleskabet for at hælde den op til kanten i de elegante tynde glas og placere klør fem rundt om hele glasset.   

Allerede der har du begået en stribe fejl, som vil få champagne-kyndige til at grimme sig.    

Læs også: Tjek disse 5 alkoholmyter inden i aften

Huffington Post har talt med Moët & Chandon-vinproducenten Elise Losfelt, som taler for, at der er en korrekt måde at drikke champagne, som gør, at du får mest muligt ud af boblerne.

Se Elise Losfelts liste med brølere, og hvordan du undgår dem:

Læs også: Du har skåret vindruer forkert hele livet 

1. Du bruger det klassiske smalle "champagneglas". Brug i stedet et hvidvinsglas eller et andet bredt glas, det gør nemlig, at champagnen kan "åbne" sig i glasset, så du kan nyde alle dens aromaer og kompleksitet. De klassiske champagneglas er flotte til at vise boblerne frem, men deres smalle form kvæler aroma og smag og gør champagnen mere tør i smagen.

2. Du drikker kun champagne til fin mad/delikatesser. Men champagne gør sig bedst til salt og fed mad, så du kan roligt finde den stegte kylling, hotdogs, BBQ-sauce og pomfritter frem.

Læs også: Genial far: Sådan fylder du 37 vandballoner på 20 sekunder 

3. Du hælder for meget i glasset. Hvis du fylder mere end 1/3 af glasset, vil champagnen blive varm for hurtigt, og du vil stå med halvlunkne bobler - medmindre du skyller glasset ned i en fart.

4. Du lader champagnen ligge for længe i køleskabet. Medmindre du har tænk dig at drikke boblerne inde for et par dage, bør du ikke have flasken i køleskabet. I stedet kan du med fordel opbevare den et køligt og mørkt sted, indtil den skal drikkes. Lang tid i køleskabet betyder nemlig, at proppen tørrer ud pga. fugtigheden i køleskabet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

5. Du holder på selve glasset i stedet for på stilken. Hvis du holder på selve glasset, varmer du champagnen, som skal nydes afkølet for at få smagskompleksiteterne med.     

Dagens Gossip