Nyt studie afslører: Denne vane kan skade din (mands) sædkvalitet

Foto: Shutterstock

Der er visse ting, man helst skal undgå som mand, hvis man vil sikre sine ”svømmeres” dygtighed nu og fremover.

De fleste har således efterhånden hørt, at visse forskere mener, at det er skadeligt for mænd at gå med stramme bukser, mens andre eksperter peger på faren ved at udsætte sig selv eller sine drengebørn for hormonforstyrrende stoffer gennem kosten og omgivelserne.

Læs også

Ny forskning: Skaldede mænd i 30'erne har dårligere sædkvalitet

Nu peger et hold forskere til gengæld på en for fleres vedkommendes ret hyppig vane som endnu en risikofaktor for spermkvaliteten: At se fjernsyn. Ikke computer, pudsigt nok, men fjernsyn.

Studiet er publiceret i det videnskabelige magasin "American Journal of Epidemiology", og forskerne har således undersøgt 1.210 sunde og raske, danske mænds vaner og taget prøver af deres blod og sæd.

Læs også

Forskere jubler: Nu kan ældre kvinder få børn naturligt

En af hovedkonklusionerne i studiet er, at de mænd, der så mest fjernsyn, havde dårligst sædkvalitet. Særligt de mænd, der så fem eller flere timers fjernsyn om dagen scorede lavt i testen, der både målte mængden af sæd og kvaliteten.

Desuden havde de tv-glade fyre lavere niveauer af testosteron, hvilket også hang proportionelt sammen med de antal timer, de brugte foran flimmerkassen.

Studiet er foretaget på værnepligtige i perioden 2008 til 2012, og det understreger dermed, at der er god grund til at gemme fjernbetjeningen væk både før og når/hvis, I prøver at få et barn. 

Læs også

Kvinde er allergisk over for sin mands sæd: Det er mere almindeligt, end man tror

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip