Slut med farlige kvindelige bilister: Selskab opfinder “pink zoner” på motorvejen

Skrevet af Ronja Ryde

20/08/2014

Mest læste i dag

Det britiske bilforsikringsselskab “Sheila’s Wheels” henvender sig hovedsageligt til kvindelige bilister.

Nu har de afsløret en opfindelse, der i sidste ende kan komme til at spare dem selv for en del udgifter: Pink zoner på motorvejen, der skal gøre det sikrere for kvinder at færdes i den engelske trafik.

LÆS OGSÅ: Vampyren Cameron fra Vejle suger blod for at få energi

Konceptet går kort og godt ud på, at kvinder skal have deres helt egen vejbane - som naturligvis skal farves skrigende pink.

Opfindelsen kommer i kølvandet på en ny opgørelse, som viser, hvor sårbare kvinder er på vejene i Storbritannien.
Ifølge den er britiske mænd involveret i 114.910 trafikuheld, hvor det kun gælder for 70.470 for kvinder.
Men 53 procent af kvinderne, der er involveret i uheld, kommer slemt til skade - sammenlignet med 38 procent af mændene.

LÆS OGSÅ: Toppolitiker: Kvinder bør ikke grine offentligt

Desuden viser tallene for 2013, at 1713 personer døde på de engelske veje sidste år. På de motorveje, hvor det kunne være muligt at indføre kvinde-baner i fremtiden, er dødstallet steget fra 88 til 100 fra 2012 til 2013.
Desuden er der statistisk set fire gange så stor risiko for, at mænd bliver dømt for ulovligheder i den britiske trafik.

LÆS OGSÅ: Laver lyserøde parkeringspladser til kvinder

Derfor anbefaler Sheilas Wheels med den nye opfindelse, som helt simpelt har fået navnet “PinkZones” to nye slags veje: en adskilt vejbane til kvinder på det eksisterende vejnetværk, samt afkørsler, der kun er for kvinder, på landets mest tavle veje.

- Som Englands største bilforsikringsselskab for kvinder, vil Sheila’s Wheels gerne skabe et mere sikkert vejnet til de kvindelige bilister, og vi mener, det er på jøje tid at tage diskussionen om, hvordan det bedst kan opnåes, siger Andy Sommer, der er talsperson for Sheila’s Wheels.

Opfindelsen ville ifølge kvinde-forsikringsselskabet komme til at koste 1,47 milliarder - svarende til 13,7 milliarder danske kroner.