Vil dit ægteskab holde? Her er fire ting, som afslører holdbarheden

Den romantiske forestilling om, at man er mand og kone til døden skiller, får hyppigt baghjul af virkeligheden, som er fyldt med forliste ægteskaber.

Ifølge Ph.D-forskeren, Randal Olson, som er datalog ved Michigan State University kan man pege på fire faktorer, der indikerer, om et ægteskab er stærkt eller ej. 

Læs også: Tre grunde til vi bliver i usunde forhold

Randal Olsen har fundet frem til de fire kendetegn på holdbare ægteskaber ved at studere store mængder ægteskabsdata. Nedenfor følger de fire vigtige faktorer:

1. At få børn. Ægtepar, der får børn har 76 procent mindre chance for at blive skilt end barnløse par. Det gælder også, hvis man får børn inden ægteskabet.

2. Være jævnaldrende. Jo større aldersforskel mellem dig og din ægtefælle, jo mere sandsynligt er det, at dit ægteskab ender i skilsmisse. 1-5 års forskel giver ingen grund til bekymring, men hvis du er gammel nok til at være din kones far er dit ægteskab formentlig i fare.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

3. Have det samme uddannelsesniveau. Folk, der har lidt tilfælles kan få anstrengte forhold. Faktisk er der 43 procent større chance for, at folk med forskelligt uddannelsesniveau bliver skilt end folk med samme uddannelsesniveau.

4. Være sammen. Ægtepar, der klarer det første årti sammen, har halvt så stor sandsynlighed for at blive skilt i deres levetid, som de par, der ikke overlever de første ti år.    
 

Dagens Gossip