Ægtepar, der har været gift i 62 år, er blevet tvunget fra hinanden: Skal på hver sit plejehjem

Tyske Anita og Wolf Gottschalk havde regnet med, at de skulle være sammen lige til det aller sidste, men den drøm er blevet spoleret for det aldrende ægtepar, der bor i byen Surrey i Britisk Columbia i Canada.

83-årige Wolf og 81-årige Anita har levet sammen i de 63 år, de har været gift, men det blev der lavet om på for otte måneder siden, da parret var nødt til at komme på plejehjem. Der var nemlig ikke plads til dem begge på det samme plejehjem, skriver det britiske medie Metro.

Derfor bor de to pensionister hver for sig. Situationen har gjort Wolf og Anita, som mødte hinanden som teenagere i Dusseldorf i det vestlige Tyskland, dybt ulykkelige, fortæller familien.

- Min bedstemor kan ikke engang kysse ham godnat nu. Han kalder hendes kælenavn ‘lille mus’, hver gang han ser hende, siger parrets barnebarn Ashley Bartyik, der ofte finder sine bedsteforældre grædende, til Metro.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anita og Wolf mødes hver dag et par timer. Foto: Facebook.

Parret venter på, at der skal blive plads til dem begge på et af deres plejehjem, men tiden går, og Wolf og Anitas helbred skranter. Wolf døjer med begyndende demens og er netop blevet diagnosticeret med lymfekræft.

Selvom Anita dagligt bliver kørt hen til Wolf, har adskillelsen påvirket hende meget.

- Stresset over situationen har taget kontrollen over hende, og hun har pacemaker. Hun er blevet næsten fuldstændig immobil og går med rollator hele tiden, fortæller Ashley Bartyik til Metro. 

En talsmand fra plejehjemsområdet i byen oplyser, at man arbejder hårdt på at genforene parret, og at situationen også er bitter for ledelsen.   

Sådan så det lykkelige ægtepar ud for få år siden. Foto: Facebook.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip