6 ting du er ret ligeglad med, når du bliver mor

Der er intet, der helt kan forberede dig på at få et barn. Hverken bøger, babysitning eller samtaler.

Dit liv bliver vendt på hoved, om du vil det eller ej. Alt det du tog som en selvfølge (fx toiletbesøg, varm mad, dagligt bad, ni timers søvn, fritidsinteresser og et pænt hjem), inden du blev mor, bliver pludselig en by i Rusland.

Og når du står midt i skrig, lortebleer, manglende nattesøvn og brystbetændelse, så bliver du fløjtende ligeglad med en stribe ting, som du aldrig havde troet ville overgå dig, skriver amerikanske Goodhousekeeping.

Her er fem eksempler på områder, hvor du slækker på standarden:

Læs også6 ting onde mødre har tilfælles

1. Makeup? Hvad er det for noget? Du vil hellere have 10 minutter ekstra under dynen end at bruge de vigtige minutter på badeværelset på at lægge makeup, for du er så træt. Du vil egentlig gerne se godt ud, men du orker det ikke. Og pludselig er dagen gået, og så kan det være ligegyldigt.

2. Komme forsent. Inden du fik børn, blev du irriteret på andre, der kom for sent, for det gjorde du aldrig. Men det gør du helt automatisk, når du får børn, for alt kan ske, lige inden man skal ud af døren. Pludselig er man dækket af bræk eller også opdager man brune pletter på gulvet efter et utæt barn eller måske er barnet bare helt umuligt.

3. Drikke alene. Efter en rigtig lang dag med pjevset barn, der kun har villet sidde på din arm, kan du pludselig få trang til at hælde vin i glasset og koble fuldstændig af - også selvom din mand er gået i seng. Du trænger bare til at være i fred og være dig selv. Udsigten til disse alene-stunder kan få dig gennem dagen. 

Læs også: 8 ting man aldrig skal sige til en nybagt mor

4. Dit hjem roder. Rodet hober sig nemt op, når man bliver mor, men tiden til at støve af, støvsuge og vaske gulv er forsvundet. Hvis du var en rengøringsfreak, inden du fik børn, er dit hjem sikkert pænt nok udadtil, men hvis man åbner skabe og skuffer, så vælter det ud. Hvis du var et rodehoved, inden familieudvidelsen, så kommer dit hjem til at ligne et bommet lokum.

5. Sladder på arbejdet. Engang var du meget optaget af sladder og drama på kontoret, og du vidste alt om, hvem der havde kysset med hvem til julefrokosten osv. Men nu handler arbejde for dig om at komme derhen, komme ud og komme hjem. Alt hvad du tænker på er at komme hjem til dit barn, inden han/hun skal puttes.

6. Være perfekt. Du havde med garanti alverdens glansbilledeforestillinger om, hvordan familielivet skulle være med hjemmelavet økologisk mad, højtlæsning, trælegetøj og skovture, men i løbet af få øjeblikke som mor går sandheden op for dig. For du er i virkeligheden heldig, hvis du har tid til at tisse eller ringe efter en pizza. Du er ikke perfekt, men det er alle de andre mødre heller ikke. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip