9-årig pige blev sendt hjem fra skole: Onkel er rødglødende over årsagen

Amerikanske Robbie Nettles har skrevet et følelsesladet opslag på det sociale medie Facebook, efter han fandt ud af, at hans ni år gamle niece efter sigende var blevet sendt hjem fra skole på grund af en regel om dresscode.

Det skriver Little Things.

Pigens bluse sad angiveligt for tæt om hendes krop. Men tøj, som poser og T-shirts, der når ned over knæene, skulle heller ikke være tilladt at bære på skolen. Så uanset hvad pigen tager på, vil hun tilsyneladende risikere at overtræde stedets regler for påklædning.

Læs mere: 16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af sin påklædning: Sådan så hun ud

Robbie Nettles mener derfor, at Brookhaven Elementary School, som ligger i den amerikanske stat Mississippi, diskriminerer de skoleelever, som ikke er slanke.

- Det er tilsyneladende acceptabelt at body shame en niårig. Min niece har måske ikke idealvægten, men hun viste ikke noget upassende. Det gør mig dårlig at tænke på, at min søde niece går på en skole, der går mere op i hendes vægt end hendes sind, skriver Robbie Nettles i sit opslag på det populære medie.

- Hvis hun har en større T-shirt på, vil den nå under hendes knæ, hvilket er en overtrædelse af dresscoden. Det vigtigste, jeg vil have ud af det her, er positivitet. Ingen 9-årig burde være nødt til at forholde sig til denne situation og føle sig kritiseret i forhold til sin kropsvægt, siger Robbie Nettles.

Læs mere: 11-årig skolepige var for udfordrende klædt: 'Drengene kan ikke styre sig'

Skolen har angiveligt undersøgt situationen og vurderet, at deres reaktion var berettiget.

Siden Robbie Nettles skrev sit opslag på Facebook den 25. august, er det gået viralt med 35.000 reaktioner, mere end 46.000 delinger og 400 kommentarer.

Du kan læse hele Robbie Nettles opslag lige herunder.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip