Derfor bør du aldrig klappe en hund på hovedet

Foto: Shutterstock

Du må hjertens gerne kæle for både din og andres hunde, men lad være med at klappe dem ovenpå hovedet som det første, fastslår en ekspert.

For alle os der elsker hunde, er det svært at modstå fristelsen til lige at sige hej, når en sød hund dukker op.

Hvad enten det er naboens shih tzu eller en dejlig golden retriever, der søger din opmærksomhed foran Netto, så er det altid dejligt at kæle for en firbenet charmetrold.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan du vælger at hilse på menneskets bedste ven, for selvom det er i bedste mening, så bør du aldrig lægge din hånd ovenpå en hunds hovede. Det skriver Mirror.

Læs også: Derfor må du ikke lade din hund smage din is

For mange mennesker er det en helt naturlig reaktion at gå efter en hunds hovede, når du er på vej til at sige goddag, men ifølge hundetræningsinstruktør, Sarah Bartlett, er dette en både truende og dominerende bevægelse set med hundens øjne.

- En forkert måde at nærme sig en hund på er ved at gå hen forfra og læne sig indover den for derefter at kæle for den (ovenpå hovedet, red.) Dette virker truende for en hund, lyder det fra Sarah Bartlett.

Ifølge hende er det følelsen af, at nogle dominerer dem oppefra, som hunde ikke bryder sig om.

Læs også: Derfor må du ikke lade din hund lege med tennisbolde

- Hunde kan ikke lide, når man bevæger sig ned mod deres hovede. Det er en truende gestus, når man bevæger sig oppefra og direkte mod dem, forklarer hun.

Det betyder dog ikke, at du skal afholde dig fra at hilse på en hund - tværtimod. I stedet skal du blot ændre måden, hvorpå du rækker ud efter hunden

- Det bedste, du kan gøre, er at nærme dig fra siden og så sætte dig ned. Hold dig indenfor din egen privatsfære og lad hunden gøre det samme. Herefter er det op til hunden, hvorvidt den har lyst til at nærme sig dig, lyder det fra Sarah Bartlett, der også står bag virksomheden Hound Helpers, der hjælper andre med deres hunde.

Læs også: Mor opdager giraf midt i nyhederne: Nu griner alle af hende

Dermed bør du indledningsvis klø en hund på siden, bag øret eller under hagen, inden den viser tillid nok til, at du må nærme dig det øverste at dens hovede.

Sarah Bartlett forklarer også, at mange har for vane at klø en hund for hårdt på maven, når den først viser tillid og ruller om på ryggen. I stedet bør man kærtegne den med rolige og blide strøg, lyder rådet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip