Derfor bør du aldrig koge det samme vand i din elkedel flere gange

Skrevet af Nils Würtzenfeld

28/03/2017
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør ikke genbruge vandet i din elkedel, og her er forklaringen.

Mest læste i dag

De fleste kender det.

Man har sat en elkedel over, som man efterfølgende har glemt alt om, og da vandet skal hældes op, er der mere lunkent end varmt.

Mange løser dette problem ved lige at varme vandet op igen, men det er en dårlig idé.

Det forklarer, te-eksperten William Gorman ifølge Metro.

Ifølge Gorman, der er formand for the Tea and Infusions Association, vil gentagende kogning af vand få det til at miste både ilt og kvælstof, hvilket ville føre til en kedelig smag. 

- Det ses ofte, at når folks te bliver kold, så koger man vandet i kedlen igen for at lave sig en ny kop. Men gør man det, er man garanteret en dårlig kop te, lyder det fra William Gorman.

I stedet bør man altid bruge frisk vand, hver gang man benytter sin elkedel, hvis man vil sikre sig, at vandets smag ikke bliver dårlig.

Hvis du ikke gider koger en helt ny kedel, findes der dog også en anden løsning, som ikke frarøver vandet sin kvalitet.

- En bedre løsning er at stille den (din kop, red.) i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder. Når du varmer din te i mikrobølgeovnen, er det, der sker fra en videnskabelig synsvinkel, at man bare flytter molekylerne rundt, og får den tilbage på en tilpas temperatur. Dette vil overhovedet ikke påvirke smagen, lyder det fra den britiske te-connoisseur.

Så ved du det, næste gang din te er blevet halvlunken.