Falsk Youtube-link spreder sig på Facebook - derfor må du IKKE klikke

Klik ikke på linket, hvis det havner i din Messenger! Foto: Shutterstock

Et nyt fupnummer spreder sig med lynets hast på Facebooks Messenger. Svindlere forsøger med et falsk link at lokke private oplysninger ud af intetanende brugere.

Snedige svindlere har fundet en ny fusket metode, som de bruger til at lokke private oplysninger ud af intetanende brugere på Facebook med.

Det drejer sig om et falsk link fra Youtube, som bliver sendt til brugerne via en besked på deres Messenger-app.

Det skriver det newzealandske medie Stuff samt svenske Metro.

Læs også

Politiet slår alarm: Ny type svindel på Facebook i omløb

Det nye trick er særligt snedigt, fordi det sker via en besked fra en ven. På den måde er det lettere at lokke folk i fælden, fordi de næppe forventer at blive snydt af en person, de kender. Men linket kommer ikke fra vennen, der står som afsender:

Afsenderen af linket er altså en ven, og beskeden lander i Messenger-indbakken med et link til Youtube samt den korte tekst: 'It’s you xx' (brugerens navn red.) eller ’Is this yours’.

Linket fører brugerne til en side med virus, som giver hackere adgang til deres profil. Hvis du klikker på linket, bliver du bedt om at indtaste dit kodeord, hvorefter beskeden bliver sendt videre til dine venner fra din profil. 

Læs også

Husker din computer og mobil dine koder? Så er de synlige på denne hjemmeside

Nogle af de Facebook-brugere, der har klikket på det falske link, hævder, at deres kodeord er blevet ændret. Mange er efterhånden hoppet på fupnummeret, hvilket betyder, at det ifølge Stuff.co.nz har spredt sig med lynets hast.

Det er blandet andet nået til Sverige, hvor flere facebookbrugere ifølge Metro Sverige advarer hinanden:

- Hvis I får et YouTube-link fra mig, så lad være med at åbne det, for det er en virus, der overtager styringen over alt på din telefon. Kopiér denne tekst og advar jeres venner, så ingen får problemer. P.S. Det er ikke mig, som har sendt den.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Sådan står der ifølge Metro Sverige i en advarsel, som mange svenske facebookbrugere har publiceret på det populære sociale medie.

Hvis du har klikket på det falske link og er bekymret, bør du ændre kodeordet til din profil.

Pas på: Disse pinkoder må du aldrig bruge på din telefon

Dagens Gossip

Dagens TV