Fem tegn på, at du er jyde med stort J

Hvis du ikke selv er en af slagsen, kender du stensikkert en. Der er tale om jyder.

Dem, sjællanderne elsker at hade for deres uforståelige sprog, deres hang til landet og frygt for storbyer, deres forkærlighed for anhængertræk og trailere, deres økonomiske bevidsthed (nærighed) og snusfornuft og deres store appetit efter god gammeldagsmad med kartofler og brun sovs.

Læs ogsåMænd i chok: Kvinder afslører sjovt men hemmeligt problem mellem benene

Bloggeren, Susanne Kinnerup, der har vestjysk blod i årene, har for Eurowoman lavet en liste over, hvilke træk, der kendetegner en vaskeægte jyde:

1. Du kaster ikke om dig med ovendrevne glædesudbrud eller vredesudbrud. Du kan ikke klare dig uden sætningerne: “Det var da noget værre noget” og “Det’ fint nok”. Og hvis bølgerne går rigtig højt, og du er begejstret, så siger du: “Udemærket”. Der er vel tale om jysk afmålthed.

2. Nej tak til kram, ja tak til håndtryk. Du stikker automatisk hånde frem, når du møder nogen - ikke noget med alt det krammeri. Det kan give en del akavede situationer.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

3. Midtby og ikke centrum eller indre by. Det hedder midtby, når man taler om fx den inderste del af København. Og det er ikke til diskussion.

4. Ooooonsdag i stedet for ånsdag. Uanset hvor meget sjællander eller fynbo, du arbejder på at blive, vil den midterste hverdagsdag altid afsløre dig.

5. Alle har da set en levende ko? Du kan slet ikke begribe, at der går rygter, der siger, at der den dag i dag er mennesker her i landet, der aldrig har set en levende ko.

Kan du komme på flere eksempler?

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip