Fire myter om hvad det kræver at være en god mor

Virkeligheden er ikke helt så lyserød, som mange mødre går og tror.

Det er hårdt arbejde at være mor. 24 timer i døgnet er man på mærkerne - man plejer og passer sit yngel, mens man både bliver bekymret, hidsig, glad og træt (meget træt).

Selvom man gør sit bedste for at være den glade og smilende overskudsmor, der bager boller og spiller spil med ungerne, så kan illusionen, om den perfekte mor hurtigt få ben at gå på.

Når ungerne fx roder over det hele, driller og ikke hører efter, så kan der pludselig komme “grimme” ord ud af enhver god mor, såsom “Jeg kan fandeme ikke lide jer lige nu, unger!”, eller det der er værre.

Så snart ordene er ude af munden, kan mange mødre bliver ulykkelige og føle, at de fejler, fordi de ikke lever op til det ofte urealistiske mor-glansbillede, der skildres i bøger, film, reklamer og sågar hos den perfekte nabo.

Husmodersitet Goodhousekeeping er stødt på fire myter om at være mor, som de gerne en gang for alle vil aflive - i håbet om at al verdens mødre kan ånde lettet op og acceptere, at morrollen ikke altid er så lyserød og perfekt, som man kunne håbe. 

1. En god mor holder af sine børn hele tiden. Som mor skal man ikke konstant undertrykke sine følelser, også når det kommer til vrede, man må gerne en gang imellem fortælle sine børn, at de er for meget. Ved at holde følelserne tilbage risikerer man nemlig pludselig at komme til at sige noget til ungerne, som man kommer til at fortryde.

2. En god mor kan gøre alt og tilmed perfekt. Neeej, det kan mødre ikke. Hvis du tror, at du kender en perfekt mor, der har styr på mand, børn, hjem og karriere, er det formentlig fordi hun får hjælp udefra eller fordi hun er pokkers dygtig til at skjule, når hun bryder sammen og ikke kan klare med. Som mor er man nødt til at gå på kompromis, for du kan ikke nå alt på dine liste. Nogle gange skal du huske at svinge benene op på bordet og læse et kvindeblad i 20 minutter - det kan give dig noget på den lange bane.

3. En god mor er meget sammen med sine børn, og de kan lide hende på grund af det. Du behøver ikke være sammen med dine børn konstant for at være en god forældre. De må gerne være alene til fritidsaktiviteter, når de leger med vennerne eller når de leger på værelset. Det handler ikke om at være sammen hele tiden, men om at være tilstede, når man er sammen: Lyt til dine børn, grin med dem og få dem til at føle sig elsket.

4. En god mor falder i hak med sit barn med det samme. Nogle møder oplever, at de “bonder” med deres ene barn fra dag 1, mens det samme ikke sker med det næste barn. Det er helt naturligt, og det er ikke, fordi du ikke elsker eller passer dit barn nok, eller fordi dit barn ikke holder af dig som mor. Det handler om, at jeres relation udvikler sig med tiden, ligesom et forhold gør det. I skal lære hinanden at kende, og det tager nogle gange længere tid end ellers. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV