Forskere: Hunde adlyder oftere kvinder

En række forskere har fastslået, at kvinder er bedre end mænd til at tolke hundes signaler.

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, men vidste du, at kvinder omvendt er hundens bedste ven?

Det påstår i hvert fald en række ungarske forskere, der sidste år påbegyndte et forskningsstudie, hvori de nåede frem til en opsigtsvækkende konklusion. Det skriver Independent.

Studiet afslørede nemlig, at kvinder har bedre forståelse for hunde, end mænd har.

I det østeuropæiske forskningsstudie, der er blevet udgivet i tidsskriftet Royal Society of Open Science, forsøgte man overordnet at finde ud af, hvor godt vi mennesker forstår vores hundes signaler.

Læs også: Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

For mens de fleste hundeejere udmærket er klar over, hvad deres hund ønsker, når den kradser på terrassedøren eller tigger ved bordet, så kan andre signaler være sværere at forstå.

18 gøende hunde

Derfor fik forskerne 18 forskellige hunde til at gø og signalere i forbindelse med en række forskellige situationer, mens 40 forsøgspersoner løbende blev bedt om at tolke hundenes signaler.

Hundene skulle blandt andet bevogte deres mad overfor andre hunde, lege tovtrækning og prøve at føle sig både truede og utrygge i en række situationer.

Læs også: Sådan finder du ud af, om du er venner med en psykopat på Facebook

De 40 forsøgspersoner, der både talte kvinder og mænd, skulle herefter vurdere, hvad hundene fortalte dem, og her viste det sig, at forsøgspersonerne i gennemsnit havde en 63 procents succesrate i at fortolke hundenes gøen.

Dog var kvinderne i studiet væsentlig bedre til at tolke hundenes signaler. Det gjorde også, at hundene var mere interesserede i at adlyde kvinderne, da de kunne fornemme, at disse var mere tilbøjelige til at imødekomme deres ønsker.

Hvorvidt undersøgelsen er sand, kan man jo passende afprøve derhjemme, hvis altså man er hundeejer.

Læs også guides til hunderacerne Golden Retriever, Bomuldshund og Fransk Bulldog her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip