Fremmed kalder sønnen for ulækker - hendes svar får alle til at klappe

Foto: Facebook Dallas Lynn

Et facebookopslag af moderen Dallas Lynn dukker for tiden op på de sociale medier endnu engang, siden det blev delt første gang i april sidste år.

Moderens opslag chokerer en del facebookbrugere, som derfor hjælpe hende med at dele budskabet i det. Opslaget starter således:

- I aften var vi I supermarkedet, hvor vi stod i en kø. Min søde toårige dreng ville gerne have, at jeg holdt ham. Da jeg tog ham op af vognen, gled hans bluse op og blottede de to stomiposer, han har på sin mave. Jeg giver ham typisk en body på under hans bluse, men den aften havde jeg bare givet ham en bluse på, så vi kunne tage hurtigt ud at handle. Heldragten hjælper med at holde poserne på plads og gør det sværere for ham at hive dem af, skriver moderen.

Drengen lider af en sjælden sygdom, Hirschsprungs sygdom efter den danske børnelæge Harald Hirschsprung. Den er ofte medfødt og betyder manglende evne til at fordøje og skille sig af med føden på grund af en mangel på nerveceller i endetarmen og nogle gange tyktarmen. Sygdommen afhjælpe med en stomi, der sørger for at barnet ikke oplever mavekramper, smerter og i værste tilfælde dør af sygdommen.

- En ældre kvinde i køen bag mig så et stykke af poserne og gispede en smule, før hun spurgte mig “hvorfor i al verden, jeg ville lade nogle gøre sådan noget ved ham”, fortsætter moderen sin fortælling.

Dallas forklarede kort kvinden, at sønnens mave-tarm-system ikke var færdigdannet ved fødslen, og at sygdommen var medfødt.

- Så fortsatte hun bare “Det er jeg ked af, men jeg synes virkelig, det er ulækkert. Kan du ikke holde hans bluse nede?”

- På det her tidspunkt havde jeg mest af alt lyst til at ruske kvinden og råbe “hvad er der galt med dig?” Men I stedet sagde jeg til hende, at hun måtte have en god aften, og så gik vi hen i en anden kø.

Moderen valgte efterfølgende at dele et billede af hendes søn med hele historien. Dels for at vise andre, at der intet ulækkert er ved hendes dreng, men også for at sætte fokus på sygdommen og de gener, mennesker med stomi har dagligt.

Dallas søn var ved at dø af sygdommen i en alder af kun to uger, men han overlevede heldigvis, takket være stomien.

- Det, den her kvinde ikke forstår, er, at min søn ikke er anderledes end alle andre toårige. Han løber, leger, svømmer og går i vuggestue. Når han har det godt, kan man ikke se på ham, at han er blevet opereret over 20 gange. Du ville ikke ane, at han skal have langt flere indgreb i fremtiden. Du ville ikke ane, at han får smertefulde og irriterende hjemmebehandlinger to gange dagligt, skriver moderen, der også understreger, at drengen er hendes et og alt.

Hun håber, at alle andre fremover vil tænke, før de taler, og at hun kan være med til at opdrage sin søn til at føle sig tilpas i den krop, han er født med.

- Alle kæmper deres egne kampe, og du har ingen forudsætninger for at forstå dem, og min søn er ved at vinde sin, slutter hun sit opslag, der med jævne mellemrum dukker op igen på de sociale medier, fordi budskabet rammer blandt andre nogle af de millioner af mennesker, der lever med en stomi eller kender en, som gør det. 

 

Læs også

21-årige Nicolai gør op med tabu: "- Det er jo bare en pose"

 

Dagens Gossip