Han tager en avokadosten og et par pinde: Resultatet vil få dig til at abe efter med det samme

Det er alle anstrengelserne værd.

Er du typen, der ikke kan få nok af avokado? Hvis ja, så er du bestemt ikke alene om at være den slags person, der systematisk findeler en salat for at lokalisere stykkerne af det bløde, lysegrønne ‘kød', som du fortærer på rekordtid.

Men i stedet for købe dig fattig i de pæreformede grøntsager, kan du med fordel gå i gang med at plante dit eget avokadotræ. Det er en svær disciplin, men det er ikke umuligt.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Ved hjælp af en håndfuld simple ting, kan du komme i gang med at blive hjemmets avokadofarmer, afslører Søndagsavisen, der i samarbejdet med platformen Houzz, har et bud på, hvordan almindelig mennesker bedst laver avokadotræer.

1. Køb en stor avokado og tag forsigtigt stenen ud, uden at den bliver beskadiget - stenen skal gerne være 3-4 cm.

2. Skræl stenen, så hinden er væk. Men husk igen at være nænsom ved stenen, du kan nemt ødelægge vigtige steder på stenen, som kan komplicere processen senere, når stenen deler sig.

Læs ogsåSådan redder du din mobil, hvis den falder i vandet

3. Ta’ et glas vand og put avokadostenen ned i. Den ende af stenen, der har siddet fast på træet, skal pege ned i vandet. 

4. Sæt et par tandstikker i stenen i midten af stenen, der hvor der er en markering. Det skal blot være et ar milimeter pindene stikkes ind i hver sin siden af stenen.

5. Vær tålmodig og efter 3-4 uger har din sten forhåbentlig slået rødder. Vær tålmodig igen og efter 3-4 uger spirer stenen forhåbentlig.

Læs også: Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

6. Ta’ en potte og fyld den med jord. Nu er du klar til at plante din sten. Den må ikke stå i direkte sollys, men gerne et sted med lys.

7. Du skal være klar med vandekanden, for dit avokadotræ er tørstigt. Dagligt bør du hælde vand på træet. Ligesom med andre planter, begynder avokadotræet at hænge med bladene, når det mangler vand. 

Udover at det er lækkert med selvgjorte avokadoer, så er planten også ganske dekorativ at have i sit hjem ifølge boligeksperter. 

Der er mange bud på, hvordan man helst skal plante et avokadotræ, nedenfor kan du se, hvordan en amerikask mand gør det i denne YouTube-video:

HOW TO GROW AVOCADO TREE FROM SEED.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip