Indbrudstyve vil have, at du gør disse 10 ting, så de kan bryde ind i dit hjem

Foto: Shutterstock,

Har du nogensinde skænket punkt 7 en tanke? Nej vel, men det burde du nok.

Alle vil gerne undgå, at ubudne gæster roder deres hjem igennem for værdier og stikker af med tyvekosterne. I forsøget på at holde indbrudstyve væk, låser vi døren, lukker vinduer og sætter alarmen til, når vi forlader vores hjem eller går i seng.

Men der findes stribevis af små tilsyneladende harmløse ting, som du også bør tænke på i hverdagen, hvis du vil slippe for at få jeres arvesmykker og elektronik havner i hænderne på de forkerte, skriver Littlethings

Læs også

Alt for mange kvinder begår denne fejl på toilettet: Konsekvensen er ildelugtende skede og underlivsbetændelse

Her er 10 ting, som indbrudstyve drømmer om, at du gør, men som du kraftigt bør overveje at droppe:

1. Luk dem ind. Hvis du er typen, der stoler på alle, kan du blive et nemt offer. Fx når bude, fragtmænd eller håndværkere kommer forbi for med pakker eller for at lave el på din vej, så lad være med at lukke dem ind i dit hjem. De kan være ude på at tjekke dit hjem ud for værdier, så de ved, om det er værd at bryde ind hos dig. 

2. Låne toilettet. Hvis en fremmed håndværker eller arbejdsmand beder om at låne dit toilet, så tøv en kende. Vedkommende kunne fx afliste dit badeværelsesvindue for senere at bryde ind. 

Det kan være svært at sige nej til en fremmed, der spørger om lov til at låne toilettet. Foto. Shutterstock.

3. Lås kun hoveddøren. Du må ikke nøjes med at låse hoveddøren, tyvene kan meget vel gå rundt om huset og tjekke døre og vinduer. Især kælderdøre og altandøre er vigtige at huske. 

4. Frit udsyn til alarmsystem. Hvis din alarm sidder alt for åbenlyst, kan indbrudstyve nemt se udefra, om du har glemt at aktivere alarmen. Så sørg for at få installeret alarmen et diskret sted, som ikke kan ses fra et vindue eller gennem døren.

Det er ikke ulovligt at lade være med at åbne døren, når det banker på. Foto: Flickr.

 5. Åbn døren, når det ringer på. Hvis du kan se gennem dørspionen, at en fremmed ringer på, behøver du ikke at åbne døren. Hvis det er en indbrudstyv på arbejde, kan vedkommende meget vel være ude for at tjekke hjemmets beboere ud eller for at få et hurtigt blik på eventuelle værdigenstande. 

6. Læg en husnøgle under dørmåtten. Alle mennesker også indbrudstyve ved, at der meget vel kan være en husnøgle under dørmåtten, i krukken med blomster foran døren eller under en pyntesten ved døren. Giv istedet hellere nøglen til en person, du stoler på, fx en nabo, en ven eller et familiemedlem.

7. Efterlad børnenes dyre legetøj i haven. Står der et nyt dyrt børnekøretøj eller andet lækkert legetøj i haven, vil dit hus sende et kedelig signal, nemlig at der nok er flere fine og dyre sager (voksenting) indenfor. Pas også på med at have eksklusive statuer og pynteting i haven.

Det kan være svært at lade det gå ubemærket hen, at man har fået nyt lækkert tv, især mår man er en mand. Foto: Flickr.

 8. Placer dine nyindkøbte værdier synligt. Selvom du er meget stolt over dit nye B&O-anlæg eller tv, så lad være med at lade emballagen stå foran dit hus i dagevis. Ligesom det heller ikke er smart, at dit nye udstyr kan ses fra vejen eller gennem et vindue. 

9. Træk gardinerne fra. Når det bliver mørkt, kan tyvene lure ind på dig og især dine værdigenstande, hvis lyset er tændt indenfor - uden at du kan se det. Så træk gerne dine gardiner for, når mørket falder på.

10. Efterlad din stige og dit værktøj udenfor. Måske er du ved at bygge et skur i haven eller male huset og skal bruge stige og værktøj flere dage i træk, men du skal alligevel gemme tingene væk. Ellers er det oplagt for tyve at låne dit værktøj til at bryde ind, og der er ingen grund til at hjælpe tyvene mere end højst nødvendigt. 

Læs også

Ekspert advarer: Undgå dette når du har hund og børn

 

 

Dagens Gossip