Jan-Erik lever helt alene i vildmarken: Gør det for at se sine børn

Jan-Erik levede i 90 dage alene på en øde ø for at bliv stoffri. Og det lykkedes.

37-årige norske Jan-Erik er blevet lidt af en berømthed på sociale medier med sine 11.000 følgere på Facebook. Hans popularitet skyldes, at han har boet alene på en øde ø.

Jan-Erik valgte den isolerede tilværelse på øen, som ligger lidt uden for Oslo, fordi han var afhængig af stoffer. 

Hans misbrug var blevet så slemt, at det påvirkede hans familie, som han ikke længere så, og han besluttede sig for at gøre noget ved sagen. Noget drastisk.

Jan-Erik flyttede ud på en øde ø og levede helt alene i 90 dage. Han klarede sig selv, mens han kæmpede mod trangen til at tage stoffer.

- Det er gået rigtig godt. Da jeg flyttede herud, tog jeg 100 mg metadon hver dag, men nu tager jeg kun 5 mg, fortæller Jan-Erik til tv2.no, som har fulgt hans rejse mod at blive clean.

Mor døde
Jan-Eriks stofmisbrug tog fart, efter at hans mor døde i 2014. Snart forstod han, at han var nødt til at gøre noget, hvis han skulle overleve og bevare kontakten til sin familie.

Det var sådan, han kom på den idé at flytte væk fra byen og stofferne. Hans netværk støttede ham fra første dag, og han anskaffede sig at det udstyr, han behøvede for at klare sig alene i vildmarken: Et telt, en kano, en båd, fiskeudstyr og den elskede hund Varg.

37-årige Jan-Erik har skrevet på Facebook undervejs for at dele sine opture og nedture med tusindvis af nysgerrige følgere. 

Tilbage på sporet
Jan-Erik er i dag stoffri, og han har tilladelse til at se sine to børn, som bor i plejefamilier. 

- Jeg håber, de kan se, at jeg virkelig kæmpede. Min primære drivkræft var at komme til at se mine børn igen, fortæller han til tv2.no. 

Efter at historien om Jan-Eriks utrolige vilje til at blive clean har spredt sig, har kommunen, hvor den øde ø ligger, tilbudt Jan-Erik en deltidsstilling som miljømedarbejder.

 

Dagens Gossip