Katarina standsede brutalt voldtægtsforsøg - nu hyldes hun af tusinder

Foto: Emilia Gustavsson Eriksson/Facebook

Katarinas datter, Emilia har på Facebook delt sin mors heroiske gerning, og nu hyldes moren for sit mod.

Fredag aften var svenske Katarina i byen, da hun pludselig overværede en 17-årig pige blive angrebet af to unge mænd på 20 år. Det skriver Newsner.

De to overfaldsmænd holdt deres offer fast, mens de prøvede at trække tøjet af hende. Det fik Katarina til at bryde ind. 

- Jeg tænkte ikke, jeg handlede bare instinktivt. Det var en selvfølge. Jeg har børn på samme alder, så det kunne have været min egen datter, siger Katarina til Nyheter24.

Derfor løb hun med det samme over vejen og skubbede de to mænd væk fra den skræmte kvinde. Med det samme fik Katarina en knytnæve i hovedet, så hun røg bagover.

- Jeg tror, jeg slog verdensrekorden i 60 meter på vej derover. Jeg sprang frem og skubbede den ene fyr væk, mens jeg greb fat i pigen. Så fik jeg et enormt slag mod ansigtet af en af fyrene, og alt sortnede for øjnene af mig, fortæller hun.

Det lykkes dog Katarina at rejse sig og flå de to mænd ned på jorden. Så tog hun fat i den 17-årige pige, og sammen løb de alt, hvad de kunne, hen til Katarinas bil, hvor de fik kontaktet politiet. 

- Jeg er så pokkers stolt af min fantastiske mor, der turde at stå frem og stoppe en voldtægt. Jeg mener – tænkt hvis de havde haft et våben på sig eller lignende. Der bør være flere som hende, der tør tage springet, og som har mod til at hjælpe i steder for bare at se på, skriver Emilia stolt om sin mor.

Sammen med sit opslag har Emilia delt et billede af Katarina, der efterfølgende har fået et stort blåt øje som resultat af det knytnæveslag, hun modtog.

- Min mor er for mig en utrolig stor - og frem for alt, min største -  rollemodel, fordi hun er sådan en stærk og modig kvinde, afslutter Emilia.

Opslaget af siden blevet liket af næsten 200.000 personer.

Dagens Gossip