Kort før han døde i en bilulykke fortalte 14-årige Axel sine forældre noget, som skulle redde fem liv

Foto: Facebook

- Han er vores helt, fortæller moderen til 14-årige Axel Tidblom.

En familiens ulykke blev fem andre familiers redning.

Da den 14-årige svenske Axel Tidblom fortalte sine forældre, at han gerne ville være organdonor, havde familien næppe regnet med, at det ville ske inden for kort tid. Men det gjorde det.

Det skriver Expressen

Det var der ingen andre i familien, der havde taget stilling til organdonation, og faderen viste ikke rigtig, hvad han synes om den sag. Men der sagde Axel Tidblom noget klogt, der siden har hængt ved familien: 

Læs også

8 ting der gør dig glad i låget på under 2 minutter

- Hvad skal du med dine organer, når du ikke selv lever? Det er bedre, at nogen andre får dem, sagde den 14-årige dreng til sin far, da familien sammen tog stilling til organdonation.

Axel Tidblom blev kort tid efter påkørt af en bil, og efter at lægerne på hospitalet i Göteborg havde kæmpet for hans liv, var der alligevel ikke noget at stille op. Han døde på hospitalet 22. marts 2016.

Men fordi at den 14-årige svensker havde taget stilling til organdonationer, så fik fem mennesker en ny chance, herunder en pige på fem år, en dreng på 12 og tre voksne. 

Læs også

Danske forskere skal bruge masser af afføring: Få penge for at skide

Siden har moderen, Malin Tidblom, skrevet et opslag om Axels gerning, der er blevet delt og kommenteret flere tusinde gange. Den respons har overvældet moderen, der ikke ville gøre en stor ting ud af sin søns gerning: 

- Det opslag er blevet delt og kommenteret så meget. Jeg har ikke læst så meget af det, der er blevet skrevet, men jeg ved at der er mange, som er taknemmelige, glade og lever takket være ham. 

Det trøster hun sig ved, når sorgen kommer snigende.

- Livet er som en bakketop og dal. Vi kan le og have det sjovt, men pludselig kommer man i tanke om, at han jo ikke kommer hjem igen.

Læs også

Dette kostede en ung kvinde kørekortet i tre måneder

Familien Tidblom kender ikke identiteten på de fem personer, deres søn har reddet med sine organer. Kun en 12-årig dreng, som har fået Axel Tidbloms lunger, kender familien navnet på.

Malin Tidblom har været i kontakt med moderen til drengen, og planen er, at de to familier skal mødes. Men efter at et tidspunkt blev aftalt for nylig, har Malin Tidblom fundet ud af, at hun ikke er klar endnu. Tiden er ikke moden, fortæller hun til Expressen.

- Jo mere vi tænkte over det, jo mere indså vi, at tiden ikke var helt moden til mødet endnu. Men vi vil gøre det på et tidspunkt. Det vil følews som om, at vi møder Axel, men alligevel ikke, fortæller Malin Tidblom og tilføjer, at længslen efter sønnen aldrig vil gå væk.

Læs hele Malin Tidblom gribende opslag herunder.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip