Kvinde havde menstruation i 5 år - nu kæmper hun for at gøre opmærksom på sjælden sygdom

Menstruation er en naturlig del af en kvindes liv, og selv om blødningen fra livmoderen er et tegn på, at kroppen fungerer som den skal, så er dårligt humør og ubalance i hormonerne noget, som de fleste voksne kvinder har kendskab til.

For de fleste kvinder varer menstruationen tre til fem dage, men sådan var det ikke for 27-årige Chloe Christos.

Den australske kvinde fik sin menstruation i en alder af 14 år, men i stedet for at vare et par dage, så fortsatte blødningerne i fem år.

Og hvor de fleste kvinder har et månedligt blodtab på mellem 30 og 80 milliliter, så mistede Chloe Christos op til 500 milliliter på bare fire dage.

- Jeg vidste, at der var noget galt, siger Chloe Christos til The Mirror og forklarer, at hun ikke turde fortælle andre om de kraftige blødninger.

- Jeg følte mig meget anderledes og temmelig alene, forklarer hun til den engelske avis.

Blodtabet førte til en svær anæmi, hvilket gør det svært for kroppen at transportere ilt, og med træthed og hovedpine som symptomer var lidelsen med til at gøre gymnasietiden til noget, der med nød og næppe blev klaret.

Chloe Christos måtte opgive de fysiske aktiviter, der ellers var med til at give tilværelsen indhold, og selv om hun hver eneste uge modtog jernbehandling via drop, så kæmpede kroppen en konstant kamp for at opretholde et nødvendigt jernniveau.

Ved en række undersøgelser fandt man ud af, at Chloe Christos led af Von Willebrands – en af de mest almindelige arvelige blødersygdomme, der rammer omkring én procent af befolkningen i Danmark.

Sygdommen betyder, at man ikke har nok af et bestemt protein, og på den måde forhindres blodet i at størkne.

Læs også: Svenskere vil have mere ligestilling: Menstruation skal være gratis

Selv om Chloe Christos fik en diagnose, så var problemerne langt fra løst for den 27-årige kvinde, der arbejder som stylist og art director i Australien.

Hun fik noget medicin, der skulle være med til at forbedre kroppens produktion af det manglende protein, hvilket dog ikke forhindrede blødningerne.

Et vendepunkt kom, da hun med hjælp fra utallige søgninger på internettet fandt et andet blodprodukt, der normalt bruges af mænd med blødersygdommen hæmofili.

Medicinen virkede, og nu varer menstrutionen kun mellem fire og fem dage.

Nu kæmper Chloe Christos for at sætte fokus på sygdommen og ikke mindst den behandling, der viste sig at være den rette for hende - og hun har endda oprettet en indsamlingssiden, der skal få hende med til en international konference i juli.

Læs mere på den australske kvindes GoFoundMe-side

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip