Mand ser 93-årig kvinde gå i vejkanten: Da hun sætter sig ind i bilen, går den barske sandhed op for ham

Foto: Facebook

En bilist fik sit livs overraskelse – og eventyr – da han en dag samlede en gammel dame op i vejkanten.

Mange mennesker har i dag travlt med at passe deres eget liv, og derfor glemmer vi fra tid til anden at stoppe op og tage os af andre.

Det kan nemlig være utrolig givende at møde og hjælpe en fremmed – det erfarede en mand fra Martinsburg i West Virginia, USA, da han en dag kom kørende i sin bil.

På Facebook-siden 'Love What Matters' har manden fortalt, hvordan han pludselig så en ældre dame, der gik alene i vejkanten. I første omgang passerede han hende, men stoppede alligevel op, da han besluttede sig for at spørge den ældre kvinde, om alt var i orden. 

Da kvinden langsomt kom gående op på siden af bilen, rullede han vinduet ned og spurgte, om hun var okay. Kvinden svarede dog ikke og gik bare videre. Bekymret ringede han til politiet, der kunne fortælle, at flere bilister havde rapporteret om en ældre kvinde, der gik på vejen. Ingen havde dog stoppet op.

Derfor besluttede han at forsøge igen. Denne gang svarede hun, at hun var på vej ud for at købe ind, hvilket forvirrede den mandlige bilist, da der ikke var nogle butikker i flere kilometers retning.

Foto: Facebook

- Jeg spurgte hende hvilken butik, og hun svarede i Hedgesville. Jeg var forbløffet, for Hedgesville var 10 kilometers kørsel derfra. Hun nærmede sig mit vindue og lænede sig ind i bilen, og jeg tilbød hende straks et lift, fortæller han.

Invitationen skulle dog blive starten på et lille eventyr for den hjælpsomme bilist, for med ét begyndte den gamle dame at fortæller.

Manden fik at vide, hvordan hun mod sin vilje var blevet flyttet fra Hedgesville til Martinsburg, da hendes søn døde.

- Så nu går jeg turen, fortalte hun, mens tårer løb ned af kinderne på hende.

Forbløffet tilbød han at kører hende lige der her, hvor hun ønskede. Den gamle dame takkede ja, mens hun begyndte at fortælle sin livshistorie.

Hendes navn var Isabella, hun var 93 år og af indiansk afstamning. Mens de to kørte, passerede de bjergene, hvor hun var født, og mens den mandlige bilist blev mere og mere fascineret, fortalte hun om sit liv, sin opvækst, sine fem ægtemænd, om Pearl Harbor og Hindenburg.

Foto: Facebook

- Hun var helt utrolig. Fuld af liv og latter, fortæller bilisten.

I løbet af ingen tid, var de ved det supermarked, hun havde fortalt om. 

- Før hun gik ind, fortalte jeg, at jeg nok skulle vente på hende. Da hun kom ud, havde hun kun en enkelt pose, der indehold en bøtte kaffe. Da hun så mig, smilede hun.

Læs også

Teenage-dreng ser ældre kvinde i nød i indkøbscenter: Hans reaktion går nu nettet rundt

Da den gamle dame satte sig ind i bilen igen, tilbød bilisten at køre hende hjem. Så begyndte hun at grine og spurgte, om han kendte vejen, for det gjorde hun ikke.

- Jeg grinede også og svarede, at jeg nok skulle få hende hjem. Hun spurgte, om jeg vidste, hvor hun boede. Det gjorde jeg ikke, men jeg fortalte hende, at vi nok skulle finde ud af det sammen.

Foto: Facebook

På vejen tilbage fortalte den gamle dame videre, mens bilisten sad tryllebundet og lyttede. For ham var turen helt fantastisk, da den 93-årige kvindes historier var fuld af liv, varme og sjæl.

Hun fortalte om området, om hendes familie og børn, og om den plantage, hun havde arbejdet på, da hun var bare 12 år gammel. Her mødte hun sin første kærlighed – en hjælper på gården, men deres kærlighed var forbudt, da hun var en 'rød' pige'.

Undevejs lykkes det de to i fællesskab at finde hjem, og da bilisten til sidst stoppede bilen foran hendes hjem, takkede hun ham mange gange.

- Jeg havde et kort med mit navn og nummer på, som jeg gav hende, og jeg lovede, at hun altid kunne ringe på det nummer, og så vil jeg give hende et lift, når hun havde brug for det. Hun kiggede på mig og svarede: Jeg ved ikke hvordan, eller hvor du kom fra, men tak!

Foto: Facebook

- Jeg ved, at jeg sikkert aldrig kommer til at høre fra Isabella og sikkert heller aldrig vil se hendes igen, men hun gav mig den mest utrolig mini-rejse fuld af eventyr. Hun gav mig muligheden for at rejse tilbage i tiden. Jeg håber, at hun har det godt. Hun berørte mit liv i dag, skriver den overvældede bilist, der har en sidste opfordring.

- Jeg håber, at andre vil tage ved lære af denne historie ved at række ud og hjælpe en fremmed. Man ved aldrig, hvad man får igen.

Dagens Gossip