Mor til 8-årig dreng med Downs Syndrom: ‘Jeg kalder min søn for retarderet'

Britiske Sian Isaac er mor til fireårige Oliver og hans otteårige storebror Josh, som er født med Downs Syndrom.

Det skriver Mirror.

Den 31-årige mor kalder sin ældste søn for retarderet - også, når han kan høre hende. Hun tror nemlig på, at det vil klæde ham bedre på til fremtiden.

- Det er ikke ment fornærmende. Det er bare et udtryk, og jeg er ikke stoppet med at bruge det. Jeg bruger det bare mindre, siger Sian Isaac.

- Josh vil få mange ting smidt i hovedet, når han bliver ældre. Hvis han vokser op med en mor og far, der griner af ham og han griner med, vil det lære ham at grine med andre fremfor at lære millioner af mennesker, at de ikke må bruge det ord, tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Facebook

Det er dog ikke et udtryk, som Sian Isaac bruger så tit:

- Jeg bruger det slet ikke særlig ofte i hjemmet. Jeg siger til Ollie, at han skal ‘stoppe med at opføre sig retarderet’, så jeg vil ikke lade være med at sige det til Josh også, bare fordi, at han har Downs Syndrom, siger Sian Isaac.

- Jeg har kaldt Josh det sommetider, som da jeg fandt ham på alle fire, mens han drak vand af hundens vandskål, da han var fire år gammel, tilføjer hun.

Da Sian Isaac var gravid med Josh var hun 22 år gammel, og hendes risiko for at få et barn med Downs Syndrom blev vurderet som lav. Hun blev derfor lidt chokeret, da den lille dreng kom til verden. Men i dag kunne hun ikke forestille sig et liv uden sin ældste søn.

Sian Isaac håber, at hun Downs Syndrom kan blive mindre tabubelagt, hvis man taler om det på en mere direkte og ærlig måde. Derfor har hun startet en personlig blog, hvor hun skriver om, hvordan det er at have et barn med Downs Syndrom.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip