Politiet til forældre: Dette må du aldrig sige til dine børn

Foto: Shutterstock/Polfoto

Politiet har en bøn til en bestemt gruppe forældre: Fortæl ikke dette til dit barn

- Politifolk har også følelser.

Det er blandt andet konklusionen på et bemærkelsesværdigt Facebook-opslag, som politiet i Kävlinge i Sverige for nylig delte med sine følgere på det sociale medie.

Og selvom opslaget er rettet mod svenske forældre, er budskabet ligeså vigtigt i Danmark.

- Hør nu småbørnsforældre, indleder den svenske ordensmagt sit opslag, og retter herefter en bøn til de forældre, der kan finde på at ’true’ sine børn med politiet. Det skriver Expressen.se.

Polisen Kävlinge har nemlig erfaret, at en del forældre – i afmagt eller træthed – kan finde på at komme med følgende besked til deres børn.

- Hvis du ikke opfører dig ordentligt, så kommer politiet og tager dig.

Denne ’trussel’ er man dog ikke begejstret for hos politiet i Kävlinge, da man oplever, at flere og flere børn bliver bange for politiet, efter deres forældre har brugt betjente som et skræmmebillede.

I opslaget opstiller politiet et scenarie, hvor et træt forældrepar befinder sig i et storcenter med deres lille barn, der sætter forældrenes tålmodighed på prøve. Pludselig øjner de et par betjente og for at få deres barn til at makke ret, forklarer forældrene, at politiet ’kommer efter’ barnet, hvis det ikke opfører sig ordentligt.

Denne opdragelsesmetode fraråder politiet i Kävlinge.

- Næste gang du (forældreren) ser os i storcenteret eller på torvet, så kom hen til os i stedet og afdramatisere politifolk overfor din 3-årige, så han eller hun tør kommer til os, hvis en situation kræver det. Vi møder utrolig, mange børn, der er bange for os, og det gør ondt i et politi-hjerte, skriver politiet i Kävlinge.

Opfordringen er hermed givet videre. Skræm ikke jeres børn med politiet – selv betjente har nemlig også følelser, og hvem ved – en dag får dine børn måske brug for politiets hjælp.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip