Rebecca vandt kampen mod brystkræft: Nu raser hun over denne ‘syge udfordring’

Tidligere på ugen begyndte der at poppe sort-hvide selfies op rundt omkring på det sociale medie Facebook med teksten ‘Challenge accepted’ (udfordringen er accepteret red.).

Hensigten med billederne var angiveligt at skabe opmærksomhed omkring kræften og kampen mod sygdommen.

Men selvom Facebook-brugerne tilsyneladende havde gode intentioner, så brød britiske Rebecca Wilkinson sig ikke om den nye trend:

Det skriver britiske Mirror.

- Folk, som deler sort-hvide selfies for at ‘skabe opmærksomhed omkring kræft’ eller ‘vise deres støtte til mennesker, der har kræft’. Det er absolut ikke det, I gør. Alle på Facebook er bekendt med kræft, så I kan ikke sige, at I gør opmærksom på det. I samler ikke penge ind. I viser ikke støtte, skriver Rebecca Wilkins i et opslag på Facebook.

- Tror I virkelig, at nogen med kræft vil blive glade, fordi I delte et narcissistisk billede med et kunstnerisk filter? Det gør de ikke. Tag hen og besøg dem på hospitalet, eller tag med dem til kemobehandling, eller lav dem et måltid mad. Eller send dem en besked, hvor du gør dem klar over, at du tænker på dem. Men det her. Det her gør INTET.

- Denne selfie viser, hvad kræft gør ved din krop. Du kan ikke se effekten, som kemoen har haft på mit immunsystem, på mine hænder eller fødder, eller på min hukommelse. Du kan ikke se den psykiske påvirkning, som kræften har haft på mig eller mine børn (som måske også har genet). Du kan heller ikke se arrene fra operationen, hvor de fjernede mine æggestokke. Du kan ikke se mine øjenbryn, de er tatoverede; kemoen stjal mine rigtige øjenbryn.

- Nogen besluttede at starte en viral Facebook-kampage for at opnå præcis ingenting, og de brugte kræft i deres forsøg på at gå viralt. Det er SYGT, afslutter Rebecca Wilkins.

Siden Rebecca Wilkins lagde sit opslag på Facebook den 29. august, er det gået viralt med mere end 5.000 likes, 31.000 delinger og masser af kommentarer.

Du kan læse hele Rebecca Wilkins opslag lige herunder. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip