Sarahs ben blev dobbelt så stort under graviditet, og er det stadig: Nu advarer hun andre kvinder

De fleste gravide kvinder regner med at opleve kvalme, træthed og en insisterende trang til at spise mærkelige ting, mens de bærer rundt på deres lille vidunder.

Men de færreste forventer, at deres ene ben hæver til dobbeltstørrelse, det var alligevel tilfældet for den australske model, Sarah Buller, da hun ventede sit første barn.

Og hvad endnu mere skræmmende er, at hævelsen ikke er faldet, selvom hendes datter er to år nu.

Læs også: Linda hævder, hun er gravid i 15. måned: Lægerne peger på anden årsag til den voksende mave

Foto: Instagram.

Nu advarer den tidligere model andre kvinder om sin sjældne tilstand, der hedder primær lymfeødem, som der ikke findes en kur mod. Sarah Buller skriver om sit liv med et almindeligt ben og et tykt ben på sin blog.

Første gang Sarah Buller bemærkede noget var anderledes med benet, var da hun var tre måneder henne i graviditeten, hvor hun var let hævet ved lysken i venstre side. Få uger efter var hele hendes venstre ben som en ballon og meget tykt.

- Jeg vidste, noget var galt. Efter et par besøg på skadestuen, blodprøver, lægevurderinger og ultralydscanninger var lægerne stadig usikre på, hvad der var skyld i min hævelse, og de fortalte mig stort set bare, at det var en mærkelig ting, der ville forsvinde efter fødslen. Uheldigvis gjorde det ikke, skriver Sarah Buller, der også kæmper med de psykiske udfordringer ved at have et tykt ben, på sin blog.

Sarah Buller sammen med sin datter. Foto: Instagram.

Det var først et par måneder efter fødslen, at Sarah fik diagnosen på den arvelige tilstand. Primær lymfeødem giver typisk store hævelser i arme og ben og skyldes en blokering i lymfesystemet.

Det er en daglig kamp for Sarah at leve med det tykke ben, og det kræver en del arbejde at holde hævelsen nede - hver dag skal hun have støttestrømper og forbindinger på, holde benet højt og lymfedrænende massage hos en fysioterapeut for ikke at tale om masser af motion og kosttilskud.

Læs også: Gravid mor ligger på sofaen, men hold nu øje med hendes mave

For tre måneder siden gennemgik Sarah en operation i Frankrig, hvor lægerne tog normale lymfeknuder fra en del af kroppen og overførte dem til det område, der lider af lymfeødem.

Sarahs ben er stadig hævet, men det kommer og går, forklarer hun og påpeger, at det stadig er et fuldtidsjob at have et ben som hendes. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip