Ser dine venner på Facebook pludselig 10-20 år yngre ud? Dette er forklaringen

Men folk er ikke blevet mindre gråhåret og mere fast i kødet natten over. Det skyldes en leg blandt brugere, hvor de udfordrer hinanden til at dele fotografier af ældre dato af sig selv. Det skriver norske Dagbladet.

Trykker man 'synes godt om' på et af billederne, skal man selv tage udfordringen op og skrive 'udfordring accepteret' i kommentarsporet under billedet.

Dagbladet har talt med kommunikationschef Ida Aalen, som arbejde i Netlife Research. Hun forklarer, at det er sandsynligt, at Facebook selv har en finger med i spillet.

- Facebook har længe kæmpet for at få folk til at dele ting. De prøver at få os til at dele mere, enten gamle minder, billeder eller venne-jubilæer, siger Ida Aalen. 

Hun mener, at vi deler mindre om os selv, fordi vi har fået flere venner på Facebook.

Når man både er venner med gamle kollegaer, ekskærester, nuværende chefer og tilfældige mennesker fra fortiden og folkeskolen, så er det bare ikke lige så fedt at dele personlige oplysninger på Facebook. Folk vil ikke have, at alle ser alt.

- Facebooks forretningsmodel er afhængig af, at folk deler information. Uden indhold bliver Facebook ikke interessant for folk og dermed heller ikke interessant for annoncørerne. 

Så næste gang, du åbner Facebook, og et gammelt minde kommer frem øverst, så er det altså, fordi Facebook håber, at du vil dele det med dine venner. Og af samme grund af den nye leg med de gamle billeder formentlig opstået.

Gå ikke glip af ugens mest populære historie på Facebook: Claus’ anmeldelse af IKEA’s røde stol tager nettet med storm.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip