Svanefamilien var i livsfare på trafikeret vej - så fandt Morten på en genial idé til at hjælpe dem

Der findes en lille sø på Alsvej i Hørsholm, og flere gange om ugen kan man se Morten Gimbel gå tur med sin hund i det grønne område tæt på den trafikerede vej.

Søen er hjemsted for et svanepar med seks unger, og de risikerer ofte fjerene ved at krydse vejen, hvor trafikanterne tit har foden lidt for tungt på speederen.

Svanerne kan godt finde på at lægge sig på vejbanen, hvilket gør tilværelsen ved den trafiktunge vej endnu mere usikker for de hvide fugle.

For noget tid kunne man på Alsvej se et simpelt papskilt med en opfordring til de travle bilister om at passe på svanefamilien.

Læs også: Da brandfolkene kiggede op på vejskiltet i Næstved, kunne de ikke tro deres egne øjne

Det primitive papskilt var ikke i stand til at måle sig med de anerkendte advarselsskilte med hjorte, heste og køer på, hvilket Morten Gimbel gik og undrede sig over ved lille sø. 

Svanen er jo Danmarks nationalfugl, men de langhalsede dyr måtte kigge langt efter et personligt skilt i trafikken.

Den nordsjællandske hundeejer forklarer til TV2 Lorry, at han selv arbejder i skiltebranchen - derfor var det intet problem for ham at lave skilte med sorte silhuetter af den hvide fugl på.

Han ringede til kommunen og sagde, at de gratis måtte få de nylavede skilte.

- Det viste sig dog, at svanerne boede på privat område, så jeg kontaktede ejendomsselskabet, og her tog de gladeligt imod skiltene, siger Morten Gimbel til den regionale tv-kanal.

- Da jeg satte dem op, kom flere forbi og roste skiltene. Og jeg har efterfølgende fået at vide, at de også er glade i vuggestuen, som ligger ved siden af. For bilisterne har nemlig sat farten ned. Så alle er glade, siger Morten Gimbel.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip