Taxachauffør skal levere mystisk pakke: Da han banker på hos ældre mand, går den rystende sandhed op for ham

Foto: Shutterstock

En opmærksom taxachauffør gjorde en chokerende opdagelse, da en ældre mand bad ham om at levere en mystisk pakke.

Den engelske pensionist Barry Stone fra byen Marlow kan i disse dage takke en opmærksom taxachauffør for, at han stadig er i besiddelse af sin pensionsopsparing.

Forleden fik 78-årige Barry Stone nemlig en opringning fra politiet hos Scotland Yard, der advarede ham om, at han var ved at blive udsat for banksvindel. Det skriver britske Metro.

For at kunne hjælpe den ældre mand, bad betjenten i den anden ende af røret ham om at gå i banken og hæve alle de penge, han havde på sin konto.

Efterfølgende skulle han komme dem i en kasse og sende dem med taxi til London. Her ville efterforskere nemlig tjekke pengene for fingeraftryk for på den måde at finde frem til banksvindlerne.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

- De fortalte mig, at de ønskede pengene, da der var fingeraftryk på dem, og at svindleren var én fra banken, som de ville have mulighed for at fange, fortæller Barry Stone, der samtidig fik besked på ikke at fortælle nogen om opkaldet.

Selvom det formentlig kun er de færreste, der ville være hoppet på opkaldet, så er Barry Stone en autoritetstro og pligtopfyldende herre, der straks gik i banken for at hjælpe politiet.

Her hævede han hele sin opsparing på 12.000 pund, cirka 100.000 kroner, som han efterfølgende forseglede i en kasse, hvorefter han ringede efter en taxa.

En chauffør ankom og modtog pakken sammen med en adresse i London, hvor den skulle afleveres.

Læs også

Overvågningskamera på skole fanger uhyggelig aktivitet på gangene om natten

Herefter kørte chaufføren tilbage til taxacentralen, hvor han fortalte om den mærkelige opgave til sine kolleger.

Herefter skulle en anden taxachauffør ved navn Izy Rashid fragte pakken til modtageren i London, men som den eneste valgte Izy Rashid at forholde sig aldeles kritisk til den mærkelige leveringstur.

Derfor valgte Izy Rashid at køre tilbage til Barry Stone for at give ham pakken retur.

Dette gjorde dog den ældre mand nervøs, og derfor fortalte han, at pakken var en aftershave, der skulle leveres til hans søn – en undskyldning som han havde fået besked på at bruge, hvis nogen stillede spørgsmål.

Izy Rashid valgte dog at berolige og snakke med den ældre herre, der efterfølgende fortalte Izy Rashid om opkaldet og de mange penge.

Sammen fik de ringet til politiet, der kunne bekræfte, at Barry Stone var blevet udsat for et fupopkald foretaget af endnu ukendte svindlere.

- Da jeg havde sendt pengene af sted, kunne jeg ikke spise noget bagefter. Det var så mange penge. Nu føler jeg mig bare så lettet, fortæller Barry Stone, der dog skammer sig over, at han hoppede i svindlernes fælde.

Læs også

13 møguhyggelige dokumentarfilm på Netflix og HBO, som vil skræmme dig til døde

- Det har fået mig til at se så dum ud. Jeg er virkelig vred over, at nogen mennesker kan finde på sådan noget. Bestjæle én og tage ens penge, lyder det.

- Man tror dem bare nogen gange, gør man ikke? Jeg troede bare, at jeg ville være til hjælp, lyder det fra den flove ældre mand, der dog kun har rosende ord tilovers for sin redningsmand, Izy Rashid.

- Han er en vidunderlig mand og nu også en ven. En rigtig, rigtig god ven. Jeg vil begyndte at køre med hans taxa nu. Jeg skal på ferie om nogen uger, og jeg flyver fra Heathrow. Og så vil jeg helt sikkert køre med ham, lyder det fra den britiske pensionist.

Også Izy Rashid er chokeret over det usle og udspekulerede trick.

- Hvordan kan de gøre sådan noget? Jeg er opdraget til at respektere ældre mennesker og kunne aldrig drømme om at gøre sådan noget, lyder det fra den heroiske taxamand, der dog priser sig lykkelig for, at han valgte at tvivl på hele situationen.

- Jeg er bare lykkelig for, at jeg var i stand til at forhindre, at denne mand mistede hele sin livsopsparing. Jeg er sikker på, at hvis ikke man havde hørt om svindelnumre som dette, så ville han have mistet alle sine penge, fortæller Izy Rashid.

Læs også: Vanvittig optagelse: Mike bliver overhalet på motorvejen, men hold nu øje med den hvide bil foran

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip