Tyvenes nyeste trick aflæser din kode - her er politiets råd

Skrevet af Nils Würtzenfeld

03/07/2017
Foto: Polfoto/BORBERG THOMAS
Foto: Polfoto/BORBERG THOMAS
Sommeren er over os, og det samme er flere og flere snedige tricktyve. I vores naboland Sverige har de nu fundet på en ny metode til at narre penge fra dig.

Dagens topnyheder

Det er efterhånden ikke gået mange menneskers næse forbi, at lomme- og tricktyve har kronede dage både i Danmark og vores nabolande.

Politiet har gentagende gange advaret om, at man skal være opmærksom, når man færdes steder, der enten er tætbefolkede eller velbesøgt at turister, men det kan være svært at være på vagt, når de udspekulerede tricktyve hele tiden finder på nye metoder.

Senest har svensk politi advaret mod et nyt trick, der i sidste ende har til hensigt at frarøve dig dit hævekort og tømme din konto. Det skriver Nyheter24.se.

I de seneste uger har politiet modtaget adskillige anmelders om, at tricktyve benytter kvitteringer til at narre intetanende borgere.

Flere har nemlig oplevet, hvordan fremmede personer har henvendt sig med en kvittering, som de mener, at vedkommende netop har tabt på gaden.

Henvendelserne sker som regel efter ofrene netop har købt noget i en butik eller trukket penge i en hæveautomat.

I virkeligheden er kvitteringen blot afledning.

Forinden har tricktyvene nemlig stået på nært hold og afluret pinkoden, da den blev tastet ind, hvorefter tyvene straks stopper ofrene under påskud af at have deres tabte kvittering.

Og når ofrene tager deres punge frem for at tjekke, om det nu også er deres kvittering, så slår tyvene til.

Midt i forvirringen har de nemlig flere gange haft held til at liste ofrets hævekort op af pungen, uden ejermanden har opdaget noget.

Og før ofret kan nå at registrere, at kortet er forsvundet, har tyvene allerede hævet alt, hvad de kan komme af sted med.

Af samme årsag er svensk politi ude med en opfordring, som i den grad også gælder danskere:

Hold altid hånden over automaten, når du indtaster din pinkode.

Læs også: Banken ringede til 88-årig i Slagelse, fordi hans dankort var blevet misbrugt - men sandheden var langt værre