Cykelekspert om Jonas Vingegaard-udmelding: “Det tolker jeg som…”

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tour-legendens genoptræning tager fart - men hvad mener ekspert?

Dagens topnyheder

Op på cyklen igen.

Efter et alvorligt styrt i Baskerlandet Rundt sidste måned, er Jonas Vingegaard nu tilbage på landevejen.

Hans hold, Visma-Lease a Bike, har meddelt, at han har genoptaget træningen, hvilket signalerer en betydelig fremgang siden uheldet.

Vingegaard selv udtrykker i en video, at han føler en klar bedring og er forhåbningsfuld med hensyn til mulighederne for at være klar til dette års Tour de France.

Ekstra Bladets cykelsportskommentator, Michael Rasmussen, reflekterer over opdateringen og ser ingen overraskelser i Vingegaards fremskridt.

"Der er absolut intet overraskende i det her. Jeg hæfter mig ved, at Jonas siger, han nu er i stand til at køre normalt igen. Det tolker jeg som, at han allerede har siddet en hel del timer på en hometrainer indenfor. Det er første gang, han er udenfor for at cykle. Men det er formentlig ikke første gang, han motionerer i fire uger," siger Rasmussen.

Tilgangen til genoptræningen er afgørende, da Vingegaard og hans team forbereder sig på det mulige titelforsvar på de italienske og franske landeveje. Med syv uger til Tour de France's start er der stadig værdifuld tid til at finjustere formen og sikre, at han er i top kondition.

Tæt på 100 procent

Rasmussen bemærker yderligere, at selv om Vingegaard står over for betydelige udfordringer, er hans chancer for at stille op i Touren stadig gode.

"Den umiddelbare vurdering er, at Jonas kommer til at være rigtig tæt på at blive 100 procent klar. Men det skal han også være, for Tadej Pogacar er der da i den grad på 100 procent, som han kører lige nu," analyserer Rasmussen.

Som cykelverdenen venter, vil de næste uger være kritiske for at afgøre, hvor godt Vingegaard vil være i stand til at konkurrere mod verdenseliten, især mod skarpe konkurrenter som Pogacar.

Årets Tour de France skydes i gang den 29. juni.