Unikt indblik: Holger Rune-afsløring kommer bag på de fleste

Skrevet af Nicolai Haugsted

02/05/2024
Foto: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock
Foto: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock
Tennisstjernen bruger om sig af penge - men én ting får han ganske gratis.

Dagens topnyheder

Når Holger Rune, verdens nummer 12 i tennis, træder på banen, er det med et solidt støttesystem bag sig.

Hans mor, Aneke Rune, spiller en central rolle i dagligsagen, ikke blot som mor, men også som hans manager – uden af se en eneste krone tjekke ind på kontoen.

I et interview med magasinet Elle deler Aneke Rune åbent op om det omfattende, men ulønnede arbejde, der følger med at støtte en søn på jagt efter at blive verdens bedste tennisstjerne.

"Jeg er trygheden og fundamentet i Holgers team. Jeg er den, som altid giver ham et ærligt svar. Jeg tager ikke nogen løn for mit arbejde, jeg har ikke nogen økonomisk interesse i ham, faktisk har jeg ikke andre interesser end, at han skal udleve sin drøm," fortæller Aneke Rune.

Og Aneke bærer afskillige kasketter for netop at runge Holger kan præstere på tennisbanen. Hendes rolle indebærer alt fra at håndtere logistikken omkring rejser og turneringer til at være en konstant kilde til moralsk støtte.

Selvom Aneke tidligere har trådt tilbage fra rollen som pressechef for Holger, er hun stadig dybt involveret i hans professionelle liv.

"Jeg vil jo stadig komme til nogle af turneringerne. Det bliver bare mere sporadisk, når det giver mening, og når der er behov for det. I princippet laver jeg stadig meget af det samme. Jeg står stadig for mange af de lavpraktiske ting som flybilletter, hotel, akkrediteringer og så videre til teamet. Nogle gange sidder jeg stadig oppe til klokken tre om natten," delte hun med B.T. tidligere på året.

Den utrættelige indsats er en vital del af Holgers succes. Som mange atleter på topniveau, er hans præstationer ikke kun et resultat af fysisk forberedelse, men også af den psykologiske og logistiske støtte, han modtager. Og netop Anekes arbejde sikrer, at Holger kan fokusere fuldt ud på sin sport, mens hun tager sig af de mange baggrundsopgaver, der følger med livet på tennisverdenens globale scene.

Holger Rune står over for sin næste store udfordring ved den prestigefyldte ATP-turnering i Rom, hvor han sidste år nåede finalen.