Eksperter: Boligmarkedet kan falde med op til 30% - Se hvor meget din bolig er værd

Foto: Danmarks statestik

De seneste mange år har boligpriserne bare steget og steget. Faktisk har boligpriserne ikke været højere de seneste 20 år. Men hvad er din bolig egentlig værd i dag og hvad kan du forvente hvis markedet falder med hele 30%.

Indeholder affiliate links

Ifølge Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, da han i sidste uge talte ved årsmødet i foreningen Lokale Pengeinstitutter, kan boligpriserne kan ”sagtens” falde med 20, 25 eller sågar 30 procent, når farten går af boligmarkedet. 

Det skal dog siges at andre eksperter ikke er enige om at faldet kan være så højt. 

Men med de stigende renter og en forhøjet inflation, bliver rådighedsbeløbet hos den almindelige dansker blevet mindre. Det betyder, at bankerne kræver endnu flere penge, for at du kan optage et lån. Nogle banker acceptere ikke engang de 5% i udbetaling som tidligere. 

Det betyder også at boligmarkedet kan vende på en tallerken, hvor det førhen har været sælgers marked. Det var det da udbuddet var lavt og efterspørgslen var høj, så kommer vi højst sandsynligt til se et marked, hvor udbuddet bliver større, da efterspørgslen bliver mindre på grund af de svære låneforhold. 

Se hvor meget din bolig er værd gratis her

Det kan derfor være en god ide at finde ud af hvad din bolig er værd i dag. Hvis markedet skulle falde med 30% kan du hermed udregne hvor meget din bolig falder i værdi, hvis du skal sælge. Hertil kan det også være godt at vide i forhold til hvor meget friværdi du egentlig har i øjeblikket. 

Gennem Valuea.dk kan du helt gratis få af vide hvad din bolig er værd. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en formular og herefter vil du få tilsendt en rapport. Det er helt gratis og uforpligtende. 

Se hvor meget din bolig er værd gratis her

 

 

 

Dagens Gossip