Vejret skifter snart: Har du styr på dette på din bil?

Foto: Shutterstock

Vinteren begynder så småt at trænge sig på. Det betyder glatte veje, da både is og sne vil være at finde på de danske veje. Derfor er det også vigtigt at når du bevæger dig ud på de danske veje i din, at du har styr på din bil.

Indeholder affiliate links

Du kender det sikkert. Selv om der skulle ligge en smule sne, eller være frost, så føler du dig alligevel sikker når du kører bil på motorvejen. Du stoler måske på at bilens bremse- og udskridningscomputere sikrer mod uheld. Men det skal du lade være med. For din bils samlede bremselængde er mange gange større, end du regner med. Især når du kører med sommerdæk.

”Vi tror måske vi er konger bag rattet – men hvis der er is eller sne på vejbanen mister sommerdæk hurtigt vejgrebet – og det kan vi aflæse direkte i besøgstallene hos værkstederne. Det fortæller analysechef Jan Sturm fra Danmarks største værkstedsportal, autobutler.dk der formidler kontakt til værksteder online.

Har du derfor stadig sommerdæk på, så anbefales du allerede nu at få bestilt tid til at få skiftet til vinterdæk. Sne og vintervejr giver nemlig massere arbejde til mekanikere, da der skal udrettes buler og ødelagte kofangere. 

Bestil en tid hos mekanikeren allerede i dag

I langt de fleste tilfælde kunne skaderne være undgået, hvis blot bilisterne vænnede sig til at sætte farten ned og eller haft vinterdæk på. At køre på sommerdæk om vinteren er en unødig risiko, idet du risikerer at få en bremselængde på det dobbelte af, hvad du plejer, hvis du kører med sommerdæk i glatføre. 

Det er afgørende for trafiksikkerheden at bilisterne kører med rigtige dæk. Hvert år sker der desværre trafikulykker, hvor forkerte dæk har været medvirkende til ulykken. Da det er en simpel opgave for værkstedet at skifte til vinterdæk, vil vi gerne slå et slag for at flere bilejere får det gjort i tide.

Bestil en tid til et hjulskifte allerede i dag

”De fleste husker, at bremselængden ved 110 km/t er omkring 50 meter. Men hvis der er sne eller is, skal man regne helt anderledes. På våd is skal du bruge 317 meter, før din bil er standset. Og det er kun hvis du reagerer hurtigt. Men det gør de færreste. Den opmærksomme bilist bremser med mindst et sekunds forsinkelse – og så er der altså gået yderlige 31 meter”, forklarer Jan Sturm som peger på at målingen er foretaget med vinterdæk. Kører man med sommerdæk kan man roligt fordoble bremseafstanden på sne og is.

Problemet om vinteren er at vejtemperaturen kan være under frysepunktet, selv om asfalten ser tør ud. Især tidligt om morgenen og om aftenen. Autobutlers trafikråd ved glatføre er derfor: tilpas hastigheden og undlad så vidt muligt at bruge bremsen og pludselige bevægelser i rattet. 

Autobutler? Hvem er de?

Autobutler er en af Europas største online markedspladser for bilreparationer og tilbyder bilejere at få tilbud på reparation og service af deres bil hos over 2.000 godkendte bilværksteder i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig og Storbritannien. Vores mission er at sikre bilejere gennemsigtighed, høj kvalitet og lave priser, når bilen skal på værksted. Det har over 1 mio. bilejere haft glæde af siden 2010. 

Du kan derfor trygt bestille dit næste hjulskifte hos Autobutler

Bestil en tid til et hjulskifte allerede i dag

 

Dagens Gossip