Se billederne: 223 studenter fik eksamensbeviser ved dimsmisionfest

223 studenter fra handelsgymnasiet på IBC i Kolding fik fredag aften deres eksamensbeviser ved den traditionelle dimission på Kolding Teater. Rammen for det årlige højdepunkt var både stemningsfuldt og storslået, og i år kunne man fejre intet mindre end en superstudent, der var meget tæt på rene 12-taller.

For første gang nogensinde i IBC Koldings historie er en student endt med et gennemsnit på 11,9. Det er den 21-årige Benjamin Hornbæk Jensen, der har præsteret rene 12-taller på nær to 10-taller. Sammen med Philip Munch Bak, der endte med det næsthøjeste gennemsnit på 11,4, kunne han glæde sig over at modtage et legat på 20.000 kroner.

Borgmester Jørn Pedersen var indbudt til at tale til de nybagte studenter, og slog blandt andet fast, at de unge har en fantastisk uddannelse, der kan føre dem mange steder hen - en karriere i erhvervslivet, som ikke nødvendigvis er med udgangspunkt i Kolding.

Men han lagde ikke skjul på, at de unge meget gerne må vende tilbage til Kolding en dag, når de har oplevet en masse.

- Vi har brug for at få fremtidige borgere, som har fået ny inspiration - eksempelvis ude fra den store verden, lød det fra borgmester Jørn Pedersen, som dog også slog fast, at han håber, af mange af de unge studenter vil blive i Kolding og uddanne sig eller skabe sig en erhvervskarriere.

Rektor Jesper Kjølhede lagde i sin tale til studenterne vægt på, at det var vigtigt, at de unge ikke hovedkulds kastede sig ud i nye studier, men at de også skulle sørge for at opleve noget og mærke efter, hvad de har lyst til at fortsætte med rent studiemæssigt.

Derfor anbefalede han de unge, med en kommentar om at det jo er politisk ukorrekt, at tage et sabbatår efter studentereksamen.

Underholdning var der også ved årets dimission på Kolding Teater. Musikalsk optrådte Trio La Fontaine, og den nybagte student, Rasmus Nissen, leverede en tale til sine medstuderende, som adskillige gange fik latteren frem hos alle i den store teatersal. På fantastisk underholdende vis fik Rasmus Nissen sammenlignet det at gå til eksamen med det at ride en hest.

Rasmus Nissen fik en kæmpe applaus for et festligt indslag i bedste standup-stil, og kunne ligeledes gå hjem med penge på lommen. Som en kontant støtte til, at han det næste år flytter til Kiel som elev i et tysk stormagasin, modtog han Sydbanks rejselegat på 10.000 kroner.

Se billeder fra dimissionen nedenunder....

 

Dagens Gossip