Udsolgt vase hitter på Twitter: “Danskerne er et ‘forkählet’ folk”

En 20 centimeter høj blomstervase fra Næstved-firmaet Kähler har de seneste dage skabt stor ravage hos isenkræmmerne, i mediebilledet, i de danske hjem - og nu også på de sociale medier.

Særligt i går, mandag, har nyheden om, at Kählers ekstremt populære 175-års jubilæumsvase med de tværgående messingstriber er blevet revet væk fra både de fysiske og de virtuelle hylder, skabt vild panik. I løbet af dagen bukkede isenkræmmerkæden Imercos hjemmeside under for presset og gik helt ned - til stor forargelse for de 16.000 danskere, der på én gang forsøgte at klikke sig ind på siden og erhverve sig en blomstervase.

Da hjemmesiden efter flere timer igen kørte nogenlunde upåklageligt, var det med følgende besked til den kähler-hungrende nation:

Kære alle

Situationen er den, at 16.000 danskere i dag har forsøgt at købe en Kähler vase samtidigt. De mange kunder blokerer desværre for, at man kan gennemføre et køb. (…) Står du ikke i kurven og venter på at betale, så skal du betragte vasen som udsolgt. Vi beder dig om at lukke ned. Du kommer desværre ikke igennem og kan gennemføre et køb.

Vi beklager virkelig ulejligheden.

Efterfølgende er den omdiskuterede messing-stribede vase blevet pillet af siden. Også på Kählers egen hjemmeside er begge størrelser af “Omaggio Jubilæumsvase” blevet listet som udsolgt.

Læs også: Var det noget med en Kähler-vase? Den koster kun...

Det har nu fået det sociale medie Twitter til at strømme over med morsomme kommentarer under hashtagget #vasegate

Her er flere virksomheder med et glimt i øjet ude at proklamere, at de har lignende produkter på vej. Og det flyder over med ironiske betragtninger om blomstervasens pludselige popularitet.

“Sjældent har der været så stor efterspørgsel på en urne”, lyder det fra Twitter-brugeren ChristianRK.

“Lige nu: Medier “erfarer” at regeringen vil uddele #Kähler-vaser til alle dagpengetruede i forbindelse med #FL15”, joker @ChristianSophus med en direkte reference til de kommende finanslovsforhandlinger.

Twitter-brugerne morer sig med ordspil som “Visse vase”, “Danskerne er et forkählet folk” og “Watergate = #Vasegate”, mens mange andre hovmodigt proklamerer, at de allerede har jubilæumsvasen stående på pyntehylden derhjemme.

Se et udpluk af dagens #vasegate-twitterstrøm, her:

[View the story "vasegate" on Storify]

 

Dagens Gossip