Vi elsker det traditionelle sommerhus

Det danske sommerhusmarked kan byde på det hele: Store luksussommerhuse, børneparadis ved bade- og Legoland og sommerhuse i ødegårdstil langt ude i skoven. Men vores hjerter banker for det helt traditionelle og klassiske træsommerhus i et sommerhusområde, som vi kender fra vores barndom.

I undersøgelsen, der er foretaget blandt Boligsiden.dks brugere, svarer 56 procent, at de ville købe et traditionelt sommerhus i et sommerhusområde nær stranden. Dermed fravælger de luksussommerhusene, børneparadiset og ødegården.

- Mere end hver anden af vores brugere på Boligsiden.dk foretrækker det traditionelle sommerhus. Den overbevisende kærlighedserklæring skyldes, at de fleste forbinder sommerhusferien med afslapning og natur, fremfor luksus eller overfyldte strande. Mange af de sommerhuse, der er til salg, falder heldigvis også ind i den kategori, så der er nok til alle, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Undersøgelsen afslører også en stigende interesse for ødegården, da hver femte svarer, at de ville købe en ødegård i skoven væk fra isboder og strandmylder. Kun 13 procent går efter luksussommerhuset, og under 5 procent har lyst til et ”børneparadis”, hvor vandland, sommerand, isboder og andre børn spiller hovedrollen.

Her er de klassiske sommerhuse

De traditionelle sommerhuse ligger typisk nær kysterne i de klassiske sommerhusområder, men man kan også finde enkelte områder inde i landet. Priserne på de klassiske sommerhuse ligger ofte fra 200.000 kroner og opefter, men du kan være heldig at finde små perler til lavere priser.

- Vi kan se, at de fleste sommerhuse, der bliver solgt i dag, ikke koster meget mere end 1 million kroner. Sommerhusene, der er bygget i 1960'erne og 70'erne, er de billigste på markedet – de holder sig under millionen i gennemsnit. Den typiske størrelse på husene er mellem 40 og 80 kvadratmeter, hvilket passer godt sammen med brugernes fortrukne ønske om et traditionelt sommerhus fremfor luksus, slutter Birgit Daetz.

 

Dagens Gossip