Frank Jensen raser over bonus til SAS-chefer

Det vækker dyb forargelse, at SAS tilsyneladende udbetaler store bonusser til 15 udvalgte chefer to måneder efter de ansatte måtte aflevere en stor del af lønnen.

Overborgmester i København, Frank Jensen, er rystet over, at SAS nu forgylder cheferne med op til en halv årsløn.

- Hvis det er rigtigt, at en række chefer i SAS har fået ekstra løn, så må jeg bare sige, at det er forkasteligt, skriver Frank Jensen (S) på sin Facebook-profil.

Københavns Kommune kunne være blevet en stor job-taber, hvis SAS var krakket. Det kunne have efterladt tusindevis af københavnere uden job. Da aftalen om, at de ansatte skulle gå 15 procent ned i løn var indgået, udtrykte Frank Jensen stor lettelse.

Nu er han rasende over, at SAS-ledelsen pludselig har penge til at forgylde chefer.

- Det siger sig selv, at når man lige har været igennem en kæmpe spareplan, hvor medarbejderne er blevet bedt om at gå kraftigt ned i løn, så duer det ikke, at ledere får ekstra løn. Som leder skal man gå forrest og vise ansvar. Det synes jeg også, at SAS-ledelsen burde gøre i denne sag. Ellers risikerer den at spænde ben for sig selv, skriver overborgmesteren.

- Jeg synes ærligt talt, at SAS cheferne spiller hasard med noget, som ikke alene vedrører medarbejderne, men hele Danmarks befolkning. SAS er en fuldstændig afgørende brik i den infrastruktur, der skal være med til at gøre København interessant for udenlandske investorer. Derfor kan jeg som Københavns overborgmester ikke lade være med at blande mig, når jeg ser helt åbenlyse dumheder udspille sig, lyder det fra den socialdemokratiske borgmester.

Også de danske kabineansatte i SAS, CAU, raser over SAS-ledelsens guldregn over cheferne.

 

 

Dagens Gossip